Nová hudba_FM: 14. týždeň

Nová hudba_FM: 14. týždeň

Little Dragon, SOHN aj DVA.

Little Dragon – Klapp Klapp

Švédska štvorka Little Dragon sa nechala inšpirovať pomalými piesňami Janet Jackson pri nahrávaní svojho štvrtého albumu Nabuma Rubberband, ktorého sa dočkáme v polovici mája. Kapela na čele s charizmatickou speváčkou Yukimi Nagano ako prvý singel ponúka skladbu Klapp Klapp.

 

The Internet – Dontcha

Neo-soulovú kapelu The Internet založili v roku 2011 členovia projektu Odd Future, speváčka Syd Tha Kyd a producent Matt Martians spolu s ďalšími troma muzikantmi. V septembri vydali už druhú štúdiovku Feel Good, ktorá obsahuje aj tento singel. Dontcha.

 

Kelis – Jerk Ribs

Pamätáte si ešte na Kelis? Svoj zatiaľ posledný album vydala táto americká hudobníčka pred štyrmi rokmi. Pred pár mesiacmi podpísala zmluvu s Ninja Tune a zverejnila singel Jerk Ribs. Jej šiesteho albumu Food v produkcii Davea Siteka sa dočkáme už o dva týždne.

 

Ghetts – Rebel

Justin Clarke aka Ghetts je anglický grimeový umelec s karibskými koreňmi. Hudbe sa začal intenzívne venovať v osemnástich, keď ho prepustili z väzenia. Odvtedy prešlo už viac ako desať rokov a Ghetts vydal v marci dlho očakávaný debutový album Rebel With a Cause. Toto je prvý singel s príznačným názvom Rebel.

 

SOHN – Artifice

Anglický hudobník Toph Taylor vydal tri albumy pod pseudonymom Trouble Over Tokyo, pred dvoma rokmi ale tento projekt ukončil a odvtedy funguje len ako SOHN. O pár dní mu na značke 4AD vyjde debutový album Tremors, ktorý predznamenáva prvý singel Artifice.

 

Katy B. – Aaliyah (feat. Jessie Ware)

Katy B. vydala vo februári svoj druhý album Little Red. Dostala sa naň aj skladba Aaliyah, ktorá vyšla už pred dvoma rokmi na EP Danger. Singel, na ktorom Katy spolupracovala s Jessie Ware, je poctou zosnulej americkej R&B hviezde.

 

Stephen Malkmus & The Jicks – Lariat

Stephen Malkmus je na hudobnej scéne aktívny už od začiatku deväťdesiatych rokov, založil legendárnu kapelu Pavement, ktorá sa však po desiatich rokoch fungovania odmlčala. Stephen sa dal na sólovú dráhu a neskôr do názvu pribral aj The Jicks. V januári vydali šiesty album Wig Out at Jagbags. Hráme si singel Lariat.

 

Karl Smith – Hang Our Bodies

Karl Smith je pesničkár z Nového Zélandu žijúci v austrálskom Melbourne. Založil kapely Sodastream a Lee Memorial a aktuálne sa prezentuje aj ako sólo hudobník. Predstavujeme vám pieseň Hang Our Bodies z jeho minuloročnej debutovej sólovky Kites.


Dva – Mulatu

On a ona, teda DVA, vydali pred mesiacom svoj tretí album Nipomo s podtitulom Ako prežiť zimu. Kapela ho aktuálne predstavuje na turné, v druhej polovici apríla odohrá aj šesť koncertov na Slovensku. Hráme si od nich svojskú poctu etiópskemu jazzmanovi Mulatu Astatkemu, skladbu Mulatu.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame