Nová hudba_FM: 18. týždeň

Nová hudba_FM: 18. týždeň

David Pomahač – Co bude dál?

Aj češtinu môžete pravidelne počuť z nášho vysielania.  Jedna z výrazných postáv tej modernej českej scény je David Pomahač, ktorého môžete poznať napríklad z kapely Kieslowski, či z dua Tvrdý/Pomahač. Aktuálne sa vydal na sólovú dráhu a elektronika sa jeho pesničkárstvu veľmi hodí. Hrávame si pieseň s prorockým názvom Co bude dál.


Yaeji - WHAT WE DREW

Yaeji si pamätáme spred troch rokov ako kórejskú študentku, ktorá objavila čaro tanečnej hudby a nekonečných večierkov. Yaeji je viac ako len sezónna hviezdička, dokazuje to aj na novom mixtape What we drew. Spomalila a zlepšila svoje produkčné schopnosti aj muzikalitu. Jej spievanie-šepkanie po kórejsky ostáva neodolateľné.


Thundercat - I Love Louis Cole

Basgitarista a spevák Thundercat vydal nový album, a okrem jeho typického hard funku a soft popu tu nájdeme aj rôzne hračky a žartíky. Na pieseň I love Louis Cole si zavolal svojho kolegu z vydavateľstva Brainfeeder, bubeníka Louisa Cola, a zdá sa, že sa na nej spolu poriadne vybláznili.


Gorillaz - Aries ft. Peter Hook & Georgia

Len Damon Albarn dokáže dnes spojiť v jednej piesni tri generácie hudobníkov: že v piesni Aries hrá na basu Peter Hook, to počuť už po prvom tóne, skôr mladučkú Georgiu tu veľmi nepočuť. Nová pieseň od Gorillaz - Aries je pokračovaním ich video projektu Song Machine, kde sme už mohli v jednej piesni spoločne počuť Slowthai a Slaves.


Tim Burgess - The Mall

Dávna indie kapela Charlatans si dáva už pár rokov pauzu. Ich spevák Tim Burgess sa opäť vydáva sa na sólovú dráhu. Na albume I love the new sky znie akoby sa inšpiroval Brianom Wilsonom z Beach Boys. Pieseň The Mall je o tom, že nemá rád nákupné centrá.


Lido Pimienta - Resisto Y Ya

V našom playliste sa objavuje aj niekoľko piesní projektu Lido Pimienta, kanaďanky kolumbijského pôvodu. Lidio Pimienta sa ani ďaleko od domova nevzdáva svojej kultúrnej identity. Rozoberá, a na novo skladá do niečoho originálneho pop, cumbiu a iné žánre. Pieseň Resisto Y Ya je o tom, aké je to náročné byť ženou, matkou a migrantkou v cudzej krajine.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame