Nová hudba_FM: 12. týždeň

Nová hudba_FM: 12. týždeň

Fallgrapp, Stratasoul aj Damon Albarn.

Stratasoul – Sherryblossoms

Dalibor Hriadel aka Stratasoul sa na elektronickej scéne pohybuje už od 90tych rokov. Nedávno trackom Sherryblossoms prispel na kompiláciu Beat Garden III slovenského vydavateľstva Gergaz, ktorá je na internete dostupná na voľné stiahnutie.

 

Fallgrapp – Arca Natura

Projektu Fallgrapp Juraja Líšku vyšiel nedávno debut Rieka, ktorý sme vám minulý týždeň predstavili podrobne v rubrike Album týždňa. Do našich rotácií sa teraz dostáva pieseň Arca Natura, ktorú nájdete tiež na kompilácii Beat Garden III.

 

Kelpe – Puds (Sina. Remix)

Kel McKeown je londýnsky elektronický hudobník, ktorý sa hudbe venuje už viac ako desať rokov. Funguje pod pseudonymom Kelpe a minulý rok vydal štvrtý album Fourth: The Golden Eagle. Všetky tracky albumu sa dočkali aj remixových verzií, takto znie singel Puds v úprave Íra Sinu.

 

Henri Texier – Les La-Bas (Bonobo Remix)

Francúzsky jazzman Henri Texier vydal v roku 1977 album Varech, ktorý obsahoval aj veľký hit Les La-Bas. Singla si všimol Bonobo, zremixoval ho a na svojom soundcloude ho ponúka na voľné stiahnutie.

 

Damon Albarn – Everyday Robots

Hudbe sa venuje už dvadsaťšesť rokov a pred pár týždňami získal na NME Awards Cenu za novátorstvo. Koncom apríla vydá Damon Albarn debutový sólo album, z ktorého si hráme prvý rovnomenný singel Everyday Robots.


MØ – Don't Wanna Dance

Dvadsaťpäťročná dánska speváčka Karen Marie Ørsted alias je jednou z najväčších hudobných senzácií uplynulého roka na popovej scéne. Minulý týždeň jej vyšiel debutový album No Mythologies to Follow, z ktorého už viac ako polovica piesní vyšla ako single. Tým ostatným je Don't Wanna Dance.

 

Seth Lakeman – The Courier

Anglický folkáč Seth Lakeman nahral minulé leto svoj siedmy album Word of Mouth. Nahrávka inšpirovaná príbehmi skutočných ľudí vznikla v provizórnom štúdiu v kostole vo Východnom Cornwalle. Prvým singlom je pieseň The Courier.

 

Je$u$ - Like Energy

Remixy, beaty, sample. Aj toto môžete čakať od nemeckého hip-hopového producenta Je$u$a, ktorý svojím trackom Like Energy prispel na kompiláciu Beat Garden III.

 

Mute Speaker - Captain Howdy

Rob O’Hara alias Mute Speaker je producent z Brightonu so širokým záberom od funku, jazzu cez afrobeat až po elektroniku. Hráme si od neho track Captain Howdy.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame