Nová hudba_FM: 7. týždeň

Nová hudba_FM: 7. týždeň

Noví Band of Skulls, Bratři Orffové aj FVLCRVM.

Fijuka - Phantom Sentimental

Fijuka je rakúsko-nemecké duo, ktoré vzniklo pred troma rokmi. Ankathie a Judith sa stretli na umeleckej škole vo Viedni a zistili, že majú rovnaký pohľad na popovú hudbu. Minulý rok im vyšlo debutové EP a po ňom album Fijuka, ktorý obsahuje aj singel Phantom Sentimental.

 

Sandozz - I Feel Fine

Slovenský hudobník, ktorý funguje pod pseudonymom Sandozz, má na svojom konte mnohé projekty. Bol spoluzakladateľom Dope Aviators, hral v punkovej kapele a v Londýne založil kapelu Radio Rebels. Jeho najnovším počinom je sólový debut The iAge, ktorý vyšiel v novembri na nezávislom americkom vydavateľstve. Hráme si pieseň I Feel Fine.

 

Fvlcrvm - Gospel Of Juke

Fvlcrvm je najnovší projekt Pištu Kráľoviča, ktorý ako dídžej funguje pod aliasom Que a založil Nvmeri. Názov si požičal od ruskej bojovej stíhačky a v januári mu na labeli Gergaz vyšlo debutové EP Notch. Toto je Gospel of Juke.

 

Bratři Orffové – Trávy

Bratři Orffové vydali pred pár mesiacmi svoj druhý album Šero, na ktorý si ich fanúšikovia museli počkať až osem rokov. A podľa slov kapely to vyzerá, že druhá štúdiovka bude aj ich posledná. Hráme si Trávy.

 

Queer Jane - When You Walk Into My Room

„Skupina Queer Jane vznikla ako sólový projekt songwritera, gitaristu a speváka Vlada Nosáľa, ktorý si v detskej izbe pod plagátmi Beatles a Elliotta Smitha svojpomocne nahrával svoje vlastné pesničky.” Takto sa na svojom facebooku predstavuje trio Queer Jane z Kvetoslavova. My vám predstavujeme skladbu When You Walk Into My Room z ich debutového EP Loveshy.

 

Bloom - Scary Me

Kapela Bloom vznikla ako akustický projekt speváčky Barbory Drahovskej a gitaristu Lukáša Kyšku. V decembri vydala svoj debutový album Let the Good Days Come, ktorý predstavia na svojom nadchádzajúcom slovenskom turné v marci a apríli. Možno zahrajú aj pieseň Scary Me.

 

Machinedrum - Gunshotta

V septembri vydal Travis Stewart aka Machinedrum svoj najväčší a najodvážnejší release, Vapor City. Album obsahuje aj singel Gunshotta, ktorý sa nedávno dočkal aj vydania na EP Gunshotta Ave, na ktorú svojimi remixami prispeli Fracture a AMIT.

 

Band of Skulls – Asleep at the Wheel

Kapela Band of Skulls onedlho oslávi desať rokov spoločného fungovania. A koncom marca sebe aj fanúšikom daruje nový štúdiový album Himalayan, na ktorom anglické trio spolupracovalo s producentom Nickom Launayom. Prvým singlom sa stala skladba Asleep at the Wheel.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame