Nová hudba_FM: 6. týždeň

Nová hudba_FM: 6. týždeň

Noví Bruce Springsteen, Bad Karma Boy aj Darq E Freaker v playliste_FM.

Bad Karma Boy – Na ceste

Minulý rok vydalo trio Juraj, Adela a Peter, teda Bad Karma Boy, debutový eponymný album. Ich aktuálna skladba Na ceste je o samote a hľadaní vlastnej cesty.

 

Home Made Mutant – Veterné mlyny

Home Made Mutant vznikli po rozpade skupiny Free Faces pred dvanástimi rokmi. Minulý rok prišla kapela už so svojím šiestym albumom Paradiso Categorico. Prvým singlom sa stala skladba Veterné mlyny.

 

Darq E Freaker – Trojan

Jeremiah Valentino Ntéh aka Darq E Freaker je dvadsaťšesťročný producent a dídžej z Londýna. Na konte má spoluprácu s rapperom Dannym Brownom a je známy aj ako líder grimového kolektívu Nu Brand Flexxx. Minulý rok mu na kompilácii Grime 2.0 na labeli Big Dada vyšla skladba Trojan. A 14. februára sa naživo predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube.

 

Sticky – It’s a Myth

Je jedným z najvýznamnejších producentov klubovej hudby na britskej garage scéne a za svoju kariéru mu vďačí aj Ms. Dynamite. Richard Forbes alias Sticky len pred troma rokmi podpísal zmluvu s Big Dada a o rok neskôr debutoval prvým digitálnym releasom. Hráme si jeho aktuálny single It’s a Myth.

 

Cell Broco – Little Bit In Love

Má dvadsaťdva rokov, pochádza z Manchestru a robí house. Nie je len producentom, ale aj spevákom. Cell Broco a jeho debutový singel Little Bit In Love.

 

Tre Mission – Brunch

Tre Mission je MC a producent z Toronta, ktorý si vytvoril úzky vzťah k britskej scéne. Dôkazom toho sú napríklad spolupráce s Wileym a JME. Minulý rok vydal mixtape Malmaison, na ktorom nájdete aj singel Brunch. Tento rok má v pláne aj regulárny debutový album.

 

Bruce Springsteen – High Hopes

História skladby High Hopes siaha do roku 1987, kedy ju napísal a nahral Tim Scott McConnell. O osem rokov neskôr si ju prisvojil Bruce Springsteen s E Street Band, ale dostala sa len na jeho EP Blood Brothers. Pred pár týždňami vydal Bruce už svoj osemnásty album, ktorý obsahuje aj novú verziu singla High Hopes.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame