Nová hudba_FM: 5. týždeň

Nová hudba_FM: 5. týždeň

Warpaint, Flume & Chet Faker aj Yuck.

Gorgon City – Ready for Your Love (feat. MNEK)

Kye a Matt, producenti zo severného Londýna, si pred dvoma rokmi založili elektronický projekt Gorgon City. Doteraz vydali dve epečka a pracujú na debutovom albume. Ich aktuálny singel vyšiel pred pár dňami, volá sa Ready for Your Love a jeho spoluautorom je anglický spevák MNEK.


Warpaint – Love Is to Die
Minulý týždeň vydala štvorica Warpaint druhý, tentoraz eponymný album. Spolupracovali na ňom s legendárnym producentom Floodom a dve piesne zmixoval aj Nigel Godrich z Atoms for Peace. Jednou z tých dvoch piesní je singel Love Is to Die.


Flume & Chet Faker – Drop the Game
Flume je alias dvadsaťdvaročného austrálskeho inštrumentalistu, producenta a dídžeja Harleyho Stretena. Predminulý rok vydal svoj eponymný debutový album a v novembri sa vrátil s EP Lockjaw. To vzniklo v spolupráci s ďalším Austrálčanom, Chetom Fakerom. Prvým singlom sa stala skladba Drop the Game.

 

Jungle – Platoon (feat. B-Girl Terra)
Fanúšikovskú základňu si budovali niekoľko mesiacov bez toho, aby odhalili verejnosti svoje mená či tváre. Duo Jungle pochádza z Londýna a prerazilo len minulý rok vďaka singlu Platoon, v ktorého klipe hviezdi šesťročná break-dancerka B-Girl Terra.


Yuck – Lose My Breath
Skladba Lose My Breath je ostatným singlom od Yuck. Kapela však nestráca dych, práve naopak. Druhý album Glow & Behold nahrala už bez bývalého frontmana a gitaristu Daniela Blumberga, ktorý kapelu opustil minulý rok. Táto pieseň je jednou z najlepších na albume.


Parov Stelar – Josephine (feat. Anduze)
Mix džezu, elektronickej hudby a swingových samplov definuje zvuk Parov Stelar. Rakúsky hudobník vydal minulý rok kompiláciu The Art of Sampling. Druhou piesňou nahrávky je Josephine, ktorá vznikla v spolupráci s kalifornským soulovým spevákom Anduzem.


Client – You Can Dance
Client si po odchode hlavnej speváčky Sarah Blackood dali nútenú pauzu. Päťročné prázdniny sa skončili, pionierky elektroniky z Londýna sa tento rok vrátia s novým albumom. Z ich pripravovanej piatej štúdiovky Authority si hráme prvý singel You Can Dance.


Courtney Barnett – History Eraser
Zahraničné médiá jej The Double EP: A Sea of Split Peas označili za zvláštne, vtipné a nápadité. Predstavujeme vám dvadsaťpäťročnú austrálsku speváčku a gitaristku Courtney Barnett a jej singel History Eraser.



Femme – Fever Boy
Britská speváčka Laura Bettinson alias Femme je nám známa ako líderka projektu Nigela Godricha Ultraista. Jej najnovším sólovým počinom je dvojáčkový singel Fever Boy / Heartbeat a vraj tento rok plánuje vydať i ďalší materiál. Toto je Fever Boy.


The Overtones – Smile
The Overtones sú päťčlenná vokálna skupina z Londýna, fungujúca na scéne od roku 2010. Na konte majú zatiaľ tri albumy. Nedávno nahrali vlastnú verziu skladby Smile z päťdesiatych rokov od Nat King Colea. Všetky príjmy z predaja singla pôjdu na charitu, konkrétne projektu Operation Smile Rwanda.


Banks – Waiting Game
Banks je hudobne niekde medzi The Weeknd a Ellie Goulding. Jillian Banks pochádza z Los Angeles a v nedávnej ankete The BBC Sound of 2014 sa umiestnila na treťom mieste. Minulý rok vydala dve EP, z toho “londýnskeho” si hráme singel Waiting Game.

 

Tiger Waves – Weekends
James Marshall a Reid Comstock začali spoločne tvoriť hudbu vzdialený od seba tisíc míľ. Nápady si posielali mailami a na napálených cédečkách. Teraz už štvorica hudobníkov funguje v Texase pod názvom Tiger Waves a toto je jej prvý singel Weekends.

 

Lost In the Trees – Past Life
Lost In the Trees sa od posledného albumu zmenili. Šesťčlenná orchestrálna folková kapela sa pretransformovala do elektro-rockovej štvorice, ktorá si váži minimalizmus. Vo februári vydajú tretí album Past Life, z ktorého si hráme prvý rovnomenný singel.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame