Nová hudba_FM: 46. týždeň

Nová hudba_FM: 46. týždeň

Noví Johnny Marr, Morcheeba aj Kings of Leon v playliste_FM.

Johnny Marr - European Me

Johnny Marr, ex-člen The Smiths, vydal začiatkom roka svoj sólový debut The Messenger. Aktuálnym singlom je skladba European Me, ktorej názov Johnny vymyslel pár rokov dozadu počas svojho pôsobenia v Spojených štátoch a ktorá má byť jeho oslavou Európy.  

 

Arcade Fire - Games Without Frontiers / Stephin Merritt - Not One of Us / Randy Newman - Big Time

Koncom októbra vyšla kompilácia coverov piesní Petra Gabriela pod názvom And I'll Scratch Yours, ktorú sme vám nedávno bližšie predstavili v rubrike Album týždňa. Prispeli na ňu aj Lou Reed či Brian Eno, z nášho vysielania sa budete častejšie stretávať s Arcade Fire – Games Without Frontiers, Stephinom MerrittomNot One of UsRandy Newman prispel so svojou verziou skladby Big Time.

 

Morcheeba - Gimme Your Love

Od vydania ich debutu Who Can You Trust? uplynulo osemnásť rokov a Morcheeba je späť s novým albumom a v pôvodnej zostave. Speváčka Sky Edwards sa po desiatich rokoch absencie vrátila do kapely a výsledkom je nahrávka Head Up High. Prvým singlom sa stala Gimme Your Love.

 

Lorde - Tennis Court

Lorde vydala skladbu Tennis Court ešte minulý rok ako promo singel, v júli sa objavila na jej rovnomennej ep a dostala sa aj na debutový album Pure Heroine. Spoluautorom a producentom skladby je Novozélanďan Joel Little.

 

Foals - Out of the Woods

Na tohtoročných Q Awards si Foals odniesli ocenenie pre najlepšiu koncertnú kapelu. Koncom októbra im vyšlo DVD Holy Fire: Live at the Royal Albert Hall, ktoré okrem záznamu koncertu ponúka aj dokument Nothing Left Unsaid. V ten istý deň ako DVD vyšiel aj ich ostatný singel Out of the Woods

 

Queen of Hearts – Secret

Britská speváčka Elizabeth Morphew alias Queen of Hearts pred dvoma rokmi debutovala s EP The Arrival. Najnovším počinom je elektropopový singel Secret, ktorý sa možno objaví aj na jej prvom pripravovanom albume.  

 

Kings of Leon – Temple

Rodinný podnik Followillovcov, Kings of Leon, vydal koncom septembra už šiesty štúdiový album. Z nahrávky Mechanical Bull sa tretím singlom stala chytľavá Temple.

 

Ján Boleslav Kladivo - Nekonečno neostré je z dvier

Ján Boleslav Kladivo má na konte jedenásť albumov experimentálnej elektroakustickej hudby a štyri pesničkové albumy. Ten najnovší pesničkový vyšiel v spolupráci s Marcelou Derevencovou v septembri pod názvom Nekonečno neostré je z dvier a my vám budeme hrať titulnú pieseň.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame