Nová hudba_FM: 42. týždeň

Nová hudba_FM: 42. týždeň

Noví Arcade Fire, Moby aj Depeche Mode v playliste_FM.

Sub Focus – Turn It Around (feat. Kele)

Angličan Nick Douwma alias Sub Focus má tento rok dôvod oslavovať, na hudobnej scéne je aktívny už desiaty rok. Minulý mesiac vydal druhý album Torus, ktorý je plný spoluprác. Jeho zatiaľ posledným singlom je Turn It Around, na ktorom spieva Kele z Bloc Party. 

 

Two Door Cinema Club – Changing of the Seasons

Minulý rok prišli s druhým albumom Beacon a už teraz majú v pláne jeho pokračovateľa, ktorého plánujú na rok 2015. Írske trio Two Door Cinema Club pauzu medzi albumami vyplnilo vydaním EP Changing of the Seasons, ktoré obsahuje tri nové skladby a remix rovnomenného singla.

 

White Lies – First Time Caller

Prvý singel z tretieho albumu Big TV od White Lies - There Goes Our Love Again už z nášho vysielania poznáte, teraz sa môžete zoznámiť aj s tým druhým. Volá sa First Time Caller.

 

Capital Cities – Safe & Sound (Nu:Logic Remix)

Skladba Safe & Sound amerického dua Capital Cities prvý raz vyšla ešte pred dvoma rokmi ako samostatný singel a tento rok sa objavila aj na ich debutovom albume In a Tidal Wave of Mystery

 

Alice Russell – For a While

Známa je najmä vďaka spoluprácam s Mr Scruffom či Quanticom, ale jej sólová tvorba je taktiež  pestrá. Britská soulová speváčka Alice Russell vydala tento rok svoj piaty album To Dust, hráme si z neho singel For a While.

 

Wiley – Flying

Richard Kylea Cowie aka Wiley vydal za ostatných desať rokov deväť albumov, ten posledný v apríli. Najnovší počin anglického rappera je singel Flying, ktorý produkoval Zdot. Grime vraj teraz zažíva druhú zlatú éru. Veď posúďte sami.

 

Moby – The Perfect Life (feat. Wayne Coyne)

Je tu Moby a jeho recept na dokonalý život. Na pomoc si prizval speváka The Flaming Lips WayneCoynea, s ktorým sa pozná od roku 1995, kedy obaja predskakovali na európskom turné kapele Red Hot Chili Peppers. Singel The Perfect Life nájdete na Mobyho jedenástom albume Innocents.

 

Washed Out – All I Know

Pod pseudonymom Washed Out funguje americký elektronický hudobník Ernest Greene. Vyštudoval za knihovníka, ale v tomto odbore sa mu nepodarilo nájsť si prácu. Skončil teda pri hudbe a tento rok vydal už svoj druhý album Paracosm. Z neho pochádza aj zasnívaný singel All I Know.

 

Dreadzone - Too Late (feat. Mick Jones)

Skupina veteránov Dreadzone sa pri práci na svojom siedmom albume Escapades dala dohromady s ešte väčším veteránom, Mickom Jonesom - gitaristom The Clash. U Micka v štúdiu aj nahrávali a aby sa nepovedalo, pozvali ho hosťovať do jednej skladby. 

 

Hot Natured - Isis (Magic Carpet Ride) [feat. Egyptian Lover]

Za Hot Natured stoja Jamie Jones a Lee Foss. Neskôr sa k tejto britsko-americkej zostave pridali ešte dvaja ďalší členovia a v septembri vydali spolu debutový album Different Sides Of The Sun. Na singli Isis (Magic Carpet Ride) hosťuje legendárny The Egyptian Lover.

 

Little Boots – Satellite

Štyri roky po debute Hands vydala Victoria Christina Hesketh alias Little Boots novinku Nocturnes. Anglickej speváčke na albume producentsky vypomohli Tim Goldsworthy, James Ford zo Simian Mobile Disco ale aj Andy Butler z Hercules and Love Affair. Ako piaty singel ponúkla Little Boots poslednú skladbu z albumu – Satellite.

 

Arcade Fire – Reflektor

Dá sa povedať, že Kanaďanom Arcade Fire už od vydania debutu Funeral spred deviatich rokov leží hudobný svet pri nohách. Čo tiež znamená, že očakávania sú od každého ich ďalšieho albumu vysoké. Či ich splní aj štvrtý Reflektor, ktorý vychádza tento týždeň, necháme na vás. Zatiaľ si hráme prvý rovnomenný singel, na ktorom spieva aj David Bowie.

 

Deftones – Romantic Dreams

Rok po vydaní siedmeho albumu Koi No Yokan prišli Deftones koncom septembra zo štvrtým singlom z neho – so skladbou Romantic Dreams. Kapela aktuálne zvažuje vydanie nedokončenej nahrávky Eros, na ktorej sa spolupodieľal dnes už nebohý basgitarista Chi Cheng.

 

Sleigh Bells – Bitter Rivals

Sleigh Bells sú elektronické noise popové duo z Brooklynu. Speváčka Alexis Krauss a gitarista Derek E. Miller založili kapelu v roku 2008 a tento mesiac im vyšiel už tretí album. Z Bitter Rivals si hráme prvý rovnomenný singel.

 

Mark Lanegan - I'm Not the Loving Kind

Jeho kariéra začala v osemdesiatych rokoch v grungeovej kapele Screaming Trees, nasledovali Queens of the Stone Age a dodnes Mark Lanegan pokračuje buď sólo alebo v kolaboráciách. V septembri vydal druhý album cover verzií a pomenoval ho Imitations. Prvým singlom sa stala skladba I'm Not the Loving Kind, pôvodne od Johna Calea z The Velvet Underground.

 

The National – Graceless

Zo šiesteho albumu Trouble Will Find Me od amerických The National si už hrávame niekoľko singlov, teraz k nim pridávame aj aktuálny Graceless. Ak chcete vidieť, ako sa vedia zádumčiví páni zabávať, odporúčame pohľadať si oficiálne video.

 

Wildcat! Wildcat! - Mr. Quiche

Wildcat! Wildcat! sú trio z Los Angeles, poznajú sa už pätnásť rokov, ale kapelu založili len v roku 2011. Dajte im šancu, ak vás bavia MGMT, Passion Pit či Local Natives. Alebo ak vás zaujme singel Mr. Quiche.

 

Depeche Mode - Should Be Higher

Depeche Mode sú aktuálne na turné po Spojených štátoch, do Bratislavy opäť zavítajú 6. februára budúci rok. Z ich trinásteho albumu Delta Machine sa tretím singlom stala „gahanovka“ Should Be Higher.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame