Nová hudba_FM: 49. týždeň

Nová hudba_FM: 49. týždeň

White Lies – Morning in LA

Bran Van 3000 kedysi spievali Drinking in LA a White Lies majú pieseň Morning in LA o tom, aké je to, keď sa zobudili po inkriminovanej noci. Obvykle na tomto mieste neupozorňujeme na video, ale klip k tejto piesni je dokonalou kópiou videa k Love Like Blood od Killing Joke. Predstavte si, už aj videá sa prerábajú.


Angel Olsen – Sister

Angel Olsen je jedna z tých pesničkárok, ktorú si všimnete na prvé počutie. Je to jej hlas, gitara, ale hlavne atmosféra piesní, ktorú by iní mohli závidieť. Aktuálne si od nej hrávame Sister.


David Bowie – No plan

Blíži sa koniec roka, a s ním aj výročné hudobné ankety. V nich bude tento rok určite dominovať album Blackstar od Davida Bowieho. David však ešte stihol spolu s producentom Tonym Viscontim nahrať aj soundtrack k muzikálu Lazarus. No plan je jedna z posledných piesní, na ktorej spieva. Aj keď, pri Davidovi nikdy neviete.


Crystal Castles – Fleece

Aj vám niekedy napadlo, čo asi robia Crystal Castles? Robia stále to isté, frenetický rave, aj keď s nimi na novom albume Amnesty už nehrá a nespieva Alice Glass. Stále ich však hrávame. Ako aj novú pieseň Fleece.


CRX – Ways to fake it

Kým niekto hľadá spôsoby, ako by sa to dalo spraviť, CRX našli spôsob, ako to oklamať. Teda, aspoň v piesni Ways to fake it. Môže za ňu gitarista The Strokes a produkoval ju Josh Homme. Je stručná a jasná, povie všetko na ploche troch minút. A preto si ju hrávame.


Bad Karma Boy – Palmy

Aj u nás doma máme kapely, čo vedia napísať dobrú pieseň a vnímajú, ako sa hrá vo svete. Bad Karma Boy sú po dvoch rokoch späť s novou piesňou Palmy. Produkoval FVLCRVM. Nový album vyjde budúci rok.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame