Nová hudba_FM: 36. týždeň

Nová hudba_FM: 36. týždeň

Midi Lidi – Pojď ven

Midi Lidi sú späť. A sú ešte hravejší a uvoľnenejší, než doteraz. Na novom albume Give Masterpiece a Chance si robia srandu tak, že ani neviete, že si ju robia. Posledná pieseň na ňom sa volá Pojď ven.

Cassius – The Missing

Cassius robili na prelome tisícročí ľahký francúzsky house, ktorý bol vtedy v móde. Cassius sa prebudili v roku 2016. Ich hudba je teraz funky a bez povestného francúzskeho šarmu. Zato však plná hostí: Cat Power, Mike D z Beastie Boys a aj Pharell Williams. Pieseň, ktorú si hrávame, sa volá The Missing.


The Avalaches – Subways

The Avalanches sa tento rok vrátili po šestnástich rokoch. Ich albumová novinka Wildflower uspokojila tých, čo mali radi ich debut a priniesla im nových fanúšikov. Ich piesne sú stále ľahké, hravé a plné samplov. Tentoraz majú aj hostí ako Connan Mockasin či Danny Brown. Aktuálne si hrávame pieseň Subways.


Trentemøller – River In Me

Trentemoller už dávno nerobí tanečnú elektroniku. Jeho hudba je viac pesničková, tajomná a zvukovo aj náladou pripomína osemdesiate roky. Viac zistíme na novom albume Fixion, ktorý vychádza v týchto dňoch. Zatiaľ ukážka z neho: River in me.


FVLCRVM – Afterburner

FVLCRVM má bezpečne vyznačené svoje hudobné územie, po ktorom sa pohybuje. Že sa v ňom dajú ešte stále nájsť neobjavené miesta dokazuje aj novou skladbou. Volá sa Afterburner.


Metronomy – Hang Me Out to Dry (With Robyn)

Zavolať si na hosťovanie speváčku Robyn už dávno neznamená lacnú dekadenciu. Na to prišli už aj Metronony a povolali ju do svojej piesne Hang me out to dry. Ako sa jej hlas hodí do ich synthi popu sa môžete presvedčiť v našom vysielaní.


Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame