Nová hudba_FM: 33. týždeň

Nová hudba_FM: 33. týždeň

Tame Impala – Moment

Pri Tame Impala sa často hovorí, že prežívajú svoje momentum. Že sú jednoducho v správny čas na správnom mieste. Možno aj o tom je ďalší singel z ich albumu Currents, ktorý si hrávame. Volá sa Moment.


The Stone Roses - Beautiful Thing

Boli dve kapely, na ktorých album sa čakalo dve desaťročia. Po My Bloody Valentine sa tento rok dočkali aj fanúšikovia The Stone Roses. Kapela Iana Browna už nie je veľkohubá, ale hudobne vyzrelá. Druhý singel z ich tretieho albumu sa volá Beautiful Thing.


Savages – Sad Person

Postpunk je hudba, pri ktorej vás ľahko odhalia, ak to s ním nemyslíte vážne.  Savages sú štvorica silných žien, ktoré sú vážne možno až príliš. Mohli ste ich zažiť u nás len nedávno. Hrali aj túto pieseň – Sad Person. Hrávame ju aj my.


CHVRCHES - Bury It

Purity Ring, či Grimes. Synthpopu sa stále darí. Ten od Chvrches je dokonale čistý a bezpečne ho rozpoznáte od ostatných. Aj preto si hrávame novinku Bury it.


New Order - People On The High Line

New Order už dlho krížia tanečnú elektroniku s gitarami. Na novom albume Music Complete sa zvukovo vracajú do svojho obľúbeného obdobia, do začiatku deväťdesiatych rokov. Britský hudobný trh im to dovolí. A môžu si to dovoliť aj u nás. Ako v piesni People on the high line.


Michael Kiwanuka - Love & Hate

Pesničkári nemali nikdy jednoduché presadiť sa širšiemu publiku. Ani Londýnčan Michael Kiwanuka. Tvrdohlavo si však šiel za svojim, spojil sa s producentom Danger Mousom a jeho druhý album Love & Hate získava jedno ocenenie za druhým. S rovnomennou piesňou sa dostal aj do našich rotácii.


Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame