Demovnica naživo: Indie, rock a veľa gitarového zvuku

Demovnica naživo: Indie, rock a veľa gitarového zvuku

Naživo_FM prináša klipy zo živých hraní v štúdiách Rádia_FM.

Februárový Go2Stage koncert priniesol na pódium v Nu Spirit Clube viacero rozmanitých žánrov, kapely spájalo čisto mužské obsadenie a gitarový zvuk. Na akcii vystúpili Archívny chlapec, No Brake, Queer Jane, Horemaday a Mofokiller.

Prvá sa na pódiu ukázala kapela Horemaday z Banskej Bystrice, ktorá je na scéne od roku 2013. Okrem hudby v Demovnici zaujala aj širokým spektrom povolaní jej členov (stolár, ekonomický inžinier, reštaurátor, distribútor orieškov, prodekan a vodič kamiónu). Svoje vystúpenie ukončila kapela novodobou cover verziou ľudovej piesne Anička dušička.

Pod menom Archívny Chlapec sa skrýva hudobník Richard Vávra, ktorý sa o vznik koncertnej kapely pokúsil až po oslovení hrať na Go2Stage koncerte. Jeho premiérové vystúpenie pred publikom zvládol na výbornú. Koncertne predstavil aj skladbu S dobou.., s ktorou uspel aj v Demovnici. Pesnička je momentálne zaradená do denných rotácií Rádia_FM.

Queer Jane bodovali v Demovnici so skladbou Half Past September, v Osmičke však vyhrali prvé miesto s piesňou When You Walk Into My Room. Pôvodne sólový projekt Vlada Nosáľa sa postupne rozšíril o trojčlennú kapelu. Tá zahrala na koncerte v Nu Spirit Clube aj skladbu Monkey House.

Indie-rocková kapela z východného Slovenska No Brake sa drží v rebríčku Osmička už niekoľko týždňov.  Skupina má na konte EP Big Bang! (2011), debutový album Hands Indie Air (2013). Na koncerte v Nu Spirit Clube zahrala aj ich novú skladbu Mankind overboard.

Go2Stage končil koncertom rockovej kapely Mofokiller, ktorá len nedávno zverejnila klip k piesni Better Off. Album pripravuje skupina na jeseň tohto roka. Na koncerte predstavila aj skladbu Snowden.

Viac klipov zo živých hraní v Rádiu_FM nájdete tu.

Galéria

mofokiller2 mofokiller1 queerjane2 queerjane1 nobrake2 nobrake1 archivnychlapec1 archivnychlapec2 horemaday1 horemaday2

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame