Kultový album_FM: The Libertines – The Libertines

Kultový album_FM: The Libertines – The Libertines

Druhý album britskej kapely The Libertines vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v auguste 2004. The Libertines si pripomenieme v rubrike Kultový album.

Kultový album_FM: The Libertines – The Libertines Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už debut Libertines Up the bracket bol oslavovaný, okolo kapely vznikol veľký rozruch. The Libertines zaradili hudobní novinári do prvej ligy, medzi to najlepšie čo kedy v Británii vzniklo. Mix štýlov - melodický pop-rock, folk, a punk a mimoriadne texty z nich robili niečo ako generačnú kapelu. Albumová dvojka The Libertines je aj nie je podobná.


The Libertines kapela aj ich druhý album sú postavené na tvorivom partnerstve a priateľstve Peta Dohertyho a Carla Barata. V tejto fáze to bol skôr love-hate vzťah. V piesňach aj v živote sa riešili rozbroje, ktoré vznikali hlavne kvôli drogám, a následné zmierenia. Pre médiá to bol niečo ako posledný veľký príbeh rock n´rollu.


Kým na debute Libertines to bolo očarovanie z nového, veľkého talentu, na dvojke akoby trocha zvoľnili, a pritom to mohli mať stále pod kontrolou. Ale opäť sú to silné pesničky, miestami nezvyčajne štruktúrované,  kde občas znie trúbka, či klavír.

Aj napriek veľkému potenciálu bol život v The Libertines turbulentný, poznačený častými konfliktami, aj preto sa The Libertines koncom roka 2004 prvýkrát rozpadli.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame