Kultový album_FM: Frank Ocean – Channel Orange

Kultový album_FM: Frank Ocean – Channel Orange

Debutový album Frank Oceana vyšiel pred desiatimi rokmi, v júli 2012.

Kultový album_FM: Frank Ocean – Channel Orange Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Channel Orange je mnohovrstevná, komplexná a zrelá doska, ktorá rozoberá nadčasové aj aktuálne témy. Je to široko prístupná, no nie plytká hudba, ktorá pomohla otvoriť mnohé dvere a mnohým posunula obzory. Frank Ocean sa tu predstavuje ako hotový umelec, ktorý má všetko v hlave zrovnané, no zároveň jeho hudba znie veľmi prirodzene a nenútene.

Hlavnou témou albumu je neopätovaná láska, ale aj ďalšie hlboké príbehy. Frank Ocean je tu mimoriadne talentovaný textár a spevák. Spieva o vzťahoch, peniazoch, aj existenciálnych otázkach.


Frank spieva aj o láske k mužovi. Jeho priznanie sa stretlo s veľkou podporou hudobného sveta aj fanúšikov. Je to dôležitý odkaz, ale iba jeden z mnohých ďalších toho komplexného sveta albumu Channel Orange.

Hudobne je to neosoul, či alternatívne r´n´b. Je to veľmi muzikálne, je tu elektro-funk ako od Quincy Jonesa, sladký soul, aj jazz-funk.

O Channel Orange sa popísalo množstvo textov, diskutovalo sa o ňom celý rok. Je to jeden z tých albumov, ktoré určujú našu dobu, ktorý zobrazuje život dnešných mladých ľudí a asi najlepší album roka 2012.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame