Kultový album_FM: Shakespeares Sister – Hormonally Yours

Kultový album_FM: Shakespeares Sister – Hormonally Yours

Druhý štúdiový album Hormonally Yours britského projektu Shakespears Sister vyšiel pred tridsiatimi rokmi, 17. februára 1992.

Kultový album Shakespears Sister Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Shakespears Sister - dve vokalistky s rozdielnymi hlasovými rozsahmi, Marcelle a Sioban, ktorá predtým spievala v kapele Bananarama.

Oproti ich debutu je Hormonally Yours výrazná zmena štýlu. Album bol pomenovaný podľa toho, že obe protagonistky boli v čase jeho nahrávania tehotné.

Hormonally Yours je takmer dokonalý popový album, plný emócii  a citlivých piesní. Vyšlo z neho až 5 singlov, piesne Stay, Hello (turn your radio on), aj I don´t care bolo ťažko ignorovať, či nemať rád. Dones podvedome pripomínajú niečo pekné. Okrem singlov sú však mimoriadne chytľavé aj ostatné piesne na albume.

Album bodoval vysoko a aj sa dobre predával, a vtedajší hudobný priemysel z neho vyžmýkal všetko, čo sa dalo. Vzťahy v kapele však boli celý čas napäté. A preto Sioban o rok na to vyhodila Marcelle a chvíľu vystupovala pod týmto menom sama. Až v roku 2019 sa znova dali dokopy a vydali EP platňu.




Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame