Kultový album_FM: Zero 7 – Simple Things

Kultový album_FM: Zero 7 – Simple Things

Debutový album britského dua Zero 7 vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v apríli 2001. Simple Things pripomenie Daniel Baláž.

Kultový album: Zero 7 - Simple things Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Simple Things je album, ktorý mi našťastie napadne vždy, keď mám tendenciu vysmievať sa hudobne slabším nultým rokom. Je to skvelý, veľmi melodický, harmonický a z niekoľkých dôvodov aj zvláštny album. Album  so sympaticky ležérnou náladou nabitý minulosťou, súčasnosťou, muzikalitou a hitmi, ktoré sa netrasú za tým páčiť sa vám za každu cenu.

Prvá zvláštnosť: otvára ho coververzia pomalej skladby, ktorú v 70. rokoch nahrali britskí soul-jazzmani Peddlers s Londýnskym symfonickým orchestrom, tu ju spieva vo vrcholovej forme Mozez.

Nevšednosťou a číslom dva na albume je inštrumentálka - Polaris.

V tretej skladbe sa prepletajú dva ženské hlasy, Sophie Barker a istá Sia, ktorá za svoj neskorší komerčný úspech a slávu aj podľa vlastných slov vďačí práve spolupráci so Zero 7.

A je tu štvrtá skladba albumu Simple Things a opäť inštrumentálka a opäť tak dobrá, že vám hlas a teda sloha refrén vlastne ani nechýbajú.

Striedanie spievaných a inštrumentálnych piesní sa deje až do konca 12piesňovej platne.

Na Likufanele si odskočia k worldmusic, na Red Dust či Out of Town k filmovej hudbe.

Zo Simple Things postupne vyšlo až 5 singlov, I have Seen, Destiny, In the Waiting Line, Distractions a dokonca aj orchestrálna End Theme, pocta skladateľovi Darylovi Runswickovi, v remixoch Roniho Sizea, do filmov, seriálov či reklamy si však našli cestu aj ďalšie.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame