Kultový album_FM: Nicolas Jaar – Space is only noise

Kultový album_FM: Nicolas Jaar – Space is only noise

Space is only noise je debutový album americko-čílskeho producenta Nicolasa Jaara. Vyšiel pred desiatimi rokmi, v januári 2011.

Kultový album: Nicolas Jaar - Space is only noise Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nicolas Jaar bol talentovaný a originálny DJ so sľubnou budúcnosťou. Keď mal 22 rokov, vydal debut, ktorý neznel ako nič, čo sme dovtedy počuli.

Jaar sa narodil v Chile. Keď sa povie Chile a elektronická hudba, napadne nám Ricardo Villalobos. Od jeho zvuku sa Nicolas Jaar odrazil, ale Space is only noise je príliš pomalý na tanečnú hudbu.

Space is only noise znie ako spomalený house, je to groovy a temné, s invenčnými a premyslenými detailami. Je tu blues, folk, moderná klasika aj minimal techno. Praská to, šumí to, počuť úryvky z neznámych piesní z iných kultúr. V pozadí sa niekto rozpráva, smejú sa deti, tečie voda, akoby niekde v pozadí hral film. Do toho Jaarov hlboký hlas a preludovanie na klavíri.

Space je zvlášte podmanivá a príťažlivá doska.

Nicolas Jaar sa tu hrá s protikladmi, ktoré majstrovsky skladá dokopy a album preto znie usporiadane a konzistentne. Nie je to hudba, ktorá chytí na prvé počutie, ale čím viac ju počúvate, tým viac sa zavŕta pod kožu. Nie je to však hudba len tak do pozadia.

Space is only noise je divná ale krásna doska, album roka 2011 podľa webu Resident Advisor.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame