Kultový album_FM: Coctau Twins - Heaven or Las Vegas

Kultový album_FM: Coctau Twins - Heaven or Las Vegas

Šiesty album Heaven or Las Vegas škótskej kapely Cocteau Twins vyšiel 17. septembra 1990.

Kultový album: Cocteau Twins - Heaven or Las Vegas Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Heaven or Las Vegas je komerčne najúspešnejší album Cocteau Twins. Priniesol nový život a teplo do ich zvuku. Je prístupný, no napriek tomu si zachováva všetko to, čím boli Cocteau Twins taká výnimočná kapela. Je to hudba na neskoré leto, keď je ešte teplo, ale už sa hlási jeseň. Ešte aj štúdio, kde ho nahrávali, sa volalo September Sound.

Heaven or Las Vegas je opäť imaginatívna hudba, plná farieb, až prepálených, ale stále nie gýčových. Cocteau Twins tu stvorili úžasný zvuk, o ktorom sa hovorilo len v superlatívoch. Spev Lis Fraser je ďalší nástroj, ktorý tentokrát evokuje nielen nálady, ale už aj významy. V textoch sa občas dajú rozpoznať konkrétne slová, čo doteraz nebolo možné. Aj v tých najpozitívnejších piesňach sú počuť temnejšie tóny, ktoré spolu dávajú perfektnú kombináciu.

Heaven or Las Vegas sa výborne predával, vraj je to jedna z najpredávanejších dosiek, čo vyšli na 4AD. Aj napriek tomu to bol ich posledný album vo vydavateľstve, s ktorým boli Cocteau Twins tak silno spojení. Prečo? Jednoducho si už viac nerozumeli. Ani to však neodradilo ich vydavateľa Ivo Watts Russela aby nazval Heaven or Las Vegas dokonalým albumom.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame