Kultový album_FM: Kate Bush – Never for Ever

Kultový album_FM: Kate Bush – Never for Ever

Tretí album Kate Bush Never for Ever vyšiel pred štyridsiatimi rokmi, 7. septembra 1980.

Kultový album: Kate Bush - Never for Ever Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jej debut The Kick Inside odhalil výrazný talent, ktorý bol ďaleko pred ostatnými. Dvojka Lionheart vyšla ešte v ten istý rok a bola trochu uponáhľaná. Trojka Never for Ever je vzrušujúce počúvanie a nevyhnutný krok  v jej umeleckom vývoji. Je to album, ktorý otvoril cestu k jej najlepšiemu hudobnému obdobiu.

Kate Bush tu prináša opäť témy, ktoré sú prekvapivé a netradičné na pop songy. Sú inšpirované jej bohatým vnútorným svetom, a obľúbenými filmami a knihami. Kate Bush tu spája niečo veľmi osobné a všeobecne známe. Piesne sú o protichodných emóciách, tých dobrých aj zlých, ktoré sa nachádzajú v každom z nás. Po hudobnej stránke je Never for Ever zvukovo aj žánrovo pestrejší než jeho predchodcovia. Pomohol tomu synťák Fairlight, producent Jon Kelly ale aj Kate Bush, ktorá si album spoluprodukovala podľa jej vlastných predstáv.

Z úprimnosti a podivnosti sa stal jej charakteristický znak. Kate Bush mala 21 rokov a dostala prívlastok experimentujúcej umelkyne, ktorá jej ostala až dodnes. Never for Ever bol jej prvý album, ktorý dobyl britský albumový rebríček, no zároveň to bol prvý sólový album od ženskej umelkyne, ktorý kedy vyhral tento rebríček.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame