Kultový album_FM: Nick Cave and the Bad Seeds – The Good Son

Kultový album_FM: Nick Cave and the Bad Seeds – The Good Son

17. apríla 1990, pred tridsiatimi rokmi, vyšiel šiesty album Nick Cave and the Bad Seeds – The Good Son.

Začiatok nového desaťročia priniesol Nickovi Cavovi novú energiu. Presťahoval sa do Brazílie, zbavil sa svojich závislostí, našiel tu lásku a narodil sa mu syn Luke. Tieto životné udalosti sa podpísali aj na jeho muzike. Album The Good Son znamená odklon od predchádzajúcich dvoch temných a drásavých albumov.

Inšpirácia Brazíliou sa tu však neprejavuje v hudobnej stránke, bohatá brazílska rocková scéna akoby Nicka Cava vôbec nezaujala. Ani zostava kapely sa nijako nezmenila, hudobníci sa len presunuli z Londýna a Berlína do Sao Paulo. A zahrali akýsi kabaretný pop, temný, ale jemnejší a pomalší ako predtým, nie však sladký.

V textoch si Nick Cave berie inšpirácie z viery a náboženských rituálov. Prvá pieseň na albume je po portugalsky. Je tu aj krásny lovesong - The Ship Song, je tu The Weeping song, geniálny duet s Blixom Bargeldom. Piesne z The Good Son tvoria dodnes nemennú súčasť jeho koncertného repertoáru. Dnes sa ukazuje, že The Good Son je prechodový album, dospievajúci album do jeho ďalšieho hudobného obdobia.

Kultový album Nick Cave and the Bad Seeds The Good Son Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame