Fest_FM: Festivaloví ľudia

Fest_FM: Festivaloví ľudia

Jeden si vopred zostaví harmonogram, druhý sa zabaví aj bez plánov, ďalší žúruje v stanovom mestečku, niekto príde s dieťaťom v kočíku, iný s osobným asistentom.

Na festivaloch sa stretávajú stovky rozmanitých ľudí.

Festivalovi ludia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V príspevku spomínaný Gal Mizrachi je hudobný fanúšik na vozíku, ktorý si nevie predstaviť svoj život bez festivalov. Napríklad na Szigete ho aj s vozíkom ľudia v dave bezpečne dostali až na pódium k headlinerom Foo Fighters. Moment z roku 2019 je súčasťou filmu Wheels of Madness, ktorý o Galovi vznikol.

Festivaly, ktoré sú otvorené a prístupné ľuďom s rôznymi zdravotnými znevýhodneniami, poskytujú bezbariérové vstupy do všetkých priestorov – na parkoviská, do stanových mestečiek, spŕch a toaliet. Vytvárajú oddychové zóny a vyvýšené plošiny, odkiaľ sa dajú bezpečne sledovať koncerty. Existujú podujatia, ktoré zabezpečujú tlmočenie do posunkového jazyka, informácie uvádzajú v Braillovom písme, umožňujú prítomnosť vodiacich a asistenčných psov. Viac o bezbariérovosti na festivaloch sa dočítate napríklad v tomto texte.

„Každé leto, takmer tri mesiace, cestujem po festivaloch. Je to môj život,” hovorí Gal v dokumente zo Szigetu. Vysvetľuje v ňom tiež, že až keď začal navštevovať festivaly, naučil sa dôverovať neznámym ľuďom a našiel si priateľov.
Pripravila: Katarína Uhrová, Foto: Canva

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame