Album týždňa: Queens of the Stone Age - In Times New Roman...

Album týždňa: Queens of the Stone Age - In Times New Roman...

Tak nahnevaní a drsní boli naposledy v roku 2007 v časoch albumu Era Vulgaris, zhodujú sa kritici a my to môžeme len potvrdiť. Queens of the Stone Age sa po dlhých rokoch vrátili s albumom, ktorý patrí medzi ich najtemnejšie. Dôvody na to mali. Nielen tento svet si prešiel obdobím, kedy mnohí nevideli nádej a aj samotný frontman kapely Josh Homme prežíva obdobie, na ktoré asi nebude spomínať najradšej. Čelil obvineniam z domáceho násilia, rozvodu a len nedávno priznal, že sa zotavuje po boji s rakovinou. Nad nahrávaním albumu číslo osem opäť prevzal kontrolu hlavne Josh Homme. Síce si spoluprácu so známymi producentami ako Mark Ronson pochvaľoval, teraz mal úplne jasnú predstavu o tom ako má nový album znieť a tak bolo logickým krokom, že si ho budú produkovať sami.

Josh Homme sa v textoch až tak neprežíva a snaží sa nebrať vážne, napriek tomu, že práve vďaka hudbe spracováva ťažké životné situácie. A tých bolo od vydania predošlého albumu naozaj dosť. Josh Homme si prechádzal drámami v osobnom živote, no prišiel aj o veľmi blízkych ľudí ako Mark Lanegan či herec Rio Hackford, ktorý bol jeho najlepším kamarátom. Ako prezradil pre NME, skladby necháva odležať a vydajú ich až vtedy, keď sú na to pripravení. „Keď prežívate vzostupy a pády, tak si nepoviete, že moment, idem o tom urobiť album. Ak vám strecha vytápa dom, nepoviete si, že ideme o tom rýchlo spraviť album. Najskôr sa musíte popasovať so samotnou potopou. Album vznikol už pred dva a pol rokom, no musel prísť správny čas, aby sme ho dokončili a ten prišiel minulý rok v novembri,“ uviedol Josh Homme, ktorý na skoršie vydanie albumu jednoducho nebol pripravený.

Ak sa v živote frontmana Queens of The Stone Age deje niečo dramatické, tak je pre neho jednoduchšie svoje emócie zahrať ako ich pretaviť do slov. Aj preto mu to s textami na albume In Times New Roman.. trvalo dva roky. Ak už niečo napíše, chce aby to bolo skutočné. „Niekedy som až posadnutý tým, že chcem, aby veci zneli uveriteľne a naozaj. Ale kladiem si otázku, čo je skutočné? Pre mňa sú to veci, ktoré sa bojím si priznať, či už preto, že ma desia alebo sa za ne hanbím,“ uviedol pre consequence.net, Josh Homme. To, že vznikol nový album ale Josh Homme vôbec neplánoval. Do nahrávania albumu sa mu v ťažkom životnom období najskôr vôbec nechcelo, ale v podstate nemal na výber. Hudba je pre neho spôsob ako sa s náročnými chvíľami popasovať.

„Nahráme album, ktorý bude taký brutálny ako brutálne je prežívať v dnešnej dobe,“ uviedol Josh Homme o ambíciách s júnovou štúdiovkou. A to na nahrávke In times New Roman.. do bodky splnili. „Keď už začnete zhadzovať brnenie, ktoré vás chráni pred zranením, tak už nie je cesty späť. Keď odhodíte čo i len malý kúsok, už to nejde vrátiť. Na tejto ceste už z toho brnenia nič nezostalo. Išli sme do úplne hĺbky temnoty. A tak to malo byť,“ uviedol Josh Homme, ktorý dodal, že v jeho veku by sa už predsa nemal báť zraniteľnosti. Na albume sa tak nevyhýba ani svojmu dramatickému rozvodu. Písať skladby o svojom vlastnom živote mu pripadá ako tá najlogickejšia a najprirodzenejsia vec.

Hoci Queens of The Stone Age nahrali už osem albumov a hudbu robia od 90.rokov, stále ich to baví. No stále chcú robiť hudbu nielen pre seba, ale myslia aj na svojich fanúšikov. „Snažíme sa robiť hudbu akú milujeme. Ja, aj chalani z kapely. Dávame do toho veľa, lebo práve hudba z vás môže spraviť lepšieho človeka. Vďaka hudbe sa dokážete zbaviť ťarchy, ktorú si so sebou nosíte. Dokážete prekonať prekážky a tešiť sa zo svetlých momentov v čase temnoty. Tento album je pre všetkých, ktorí si tiež prežili ťažké obdobie alebo sú niekde uprostred a ešte stále bojujú,“ uviedol Josh Homme.

Queens-of-the-Stone-Age-In-Times-New-Roman.jpg

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame