Album týždňa: Florence + The Machine - Dance Fever

Album týždňa: Florence + The Machine - Dance Fever

Inšpirovaná tanečnou mániou, ktorá ovládla Európu medzi 14. a 17. storočím, nahrala jeden zo svojich najlepších albumov. Florence Welch je po štyroch rokoch späť s novinkou Dance Fever. Na albume, ktorého nahrávanie výrazne poznačila pandémia, stavila na silné mená spolupracovníkov. So skladbami jej pomohol Jack Antonoff, ktorý výrazne pomáha s hudbou aj Taylor Swift, na skladbách sa podieľal aj Dave Bayley, frontman kapely Glass Animals, ktorá aktuálne dokazuje, že presne vie ako napísať hit, a treťou silnou posilou bol britský hudobník Kid Harpoon. Po ich boku nahrala, ako hovorí, 14 trackovú rozprávku.

Po albume High as Hope prišla Florence Welch s albumom, ktorý hľadá nápady v rozprávkovom svete a viac vo fantázii ako v skutočnom svete. Pri pohľade na samotnú hudobníčku je ale jasné, že to je svet, ktorý je jej blízky. Ako ale prezradila pre magazín Rolling Stone, možno ju vnímame bláznivejšie ako ona sama je.  „Som mixom celkom logickej, praktickej osoby, ktorá ale miluje fantáziu,“ prezradila Florence. Nečakajte ale rozprávkovo šťastný album. Florence Welch sa na albume s vami podelí o svoje obavy, úzkosti a starosti o túto planétu, znásobené pandémiou. A vôbec nie je isté či to všetko bude mať rozprávkový, šťastný koniec. Florence + Machine ale všade hľadá to pozitívne, zábavné a vie to ešte podať aj veľkolepým spôsobom.

Keď Florence Welch počula albumy Melodrama od Lorde a Norman F Rockwell! Lany Del Rey, okamžite vedela s kým chce nahrať svoj ďalší album. Bol to Jack Antonoff, vyhľadávaný producent a frontman kapely Bleachers. Splnenia svojho sna sa aj dočkala, a to už vo februári 2020, kedy mali spolu nahrávať v New Yorku. Čo sa stalo potom už vieme. Prišla pandémia a nahrávanie piateho albumu Florence + The Machine sa začalo komplikovať. Veľká časť albumu tak vznikla v Londýne, pod veľkou časťou skladieb je ale nakoniec Jack Antonoff aj podpísaný a spolu s ním aj Dave Bayley z Glass Animals, ktorého meno figuruje ako meno spoluautora na viac ako polovici nahrávok albumu.

S nahrávaním prvej štúdiovky Florence + The Machine to vôbec nebolo jednoduché. Zatiaľ čo niektorí hudobníci počas lockdownu nahrali a vydali aj dva albumy, Florence Welch je rada, že sa podarilo vydať vôbec tento. Pred jeho nahrávaním totiž bojovala aj s tvorivou krízou, o ktorej na albume dokonca aj spieva a to v skladbe My Love. „Dlho som nič nedokázala napísať. Aby ste niečo vytvorili, potrebujete udrieť na citlivé miesto a nechať to vyjsť. Keď som ale vždy udrela na to miesto ja, tak som začala plakať,“ prezradila Florence. Blok ale prekonala a aj po 15 rokoch vo svete hudby má stále čo povedať.

Florence Welch je hudobníčkou, ktorá dlhodobo hovorí o svojich osobných problémoch aj postavení žien v hudobnom biznise. Jej samej sa konečne podarilo nájsť slobodu a je to cítiť aj na albume Dance Fever, ktorý podporila aj silnými videami, ktoré vznikli v spolupráci s umelcami z Ukrajiny. Florence + the Machine robí hudbu s odkazom a aktuálnu. „Mám pocit, že ako žena hudobníčka musíte neustále kričať a bojovať o to, aby vás brali vážne, tak ako mužov,“ prezradila Florence. Dnes sa už ale nesnaží niekoho presviedčať o svojich kvalitách, a to jej prinieslo aj potrebnú slobodu. Ako dlho ale budeme čakať na ďalší album nie je úplne jasné. Florence Welch čoraz častejšie hovorí aj o iných potrebách ako naplnení kariéry. Veľmi často rozpráva aj o materstve či duševnom zdraví.


Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame