Album týždňa: Wet Leg - Wet Leg

Album týždňa: Wet Leg - Wet Leg

Dan Carey, to je producent, ktorého meno v Rádiu_FM spomíname často. Je to človek, ktorý je podpísaný pod nahrávky Bat For Lashes, Black Midi, Franz Ferdinand a mnohých ďalších. Okrem toho sa ale venuje aj svojmu vydavateľstvu Speedy Wunderground a práve objavom tohoto vydavateľstva a samotného Dana Careyho je aj dvojica Wet Leg. Ich vôbec prvý singel Chaise Longue vyšiel len v júni minulého roka a o Wet Leg sa okamžite začalo hovoriť ako o jednom z najväčších objavov britskej hudobnej scény. A ďalšími skladbami len potvrdzovali, že ich debutový album bude stáť za to. Na albume začali pracovať ešte v apríli 2021 a to dokonca ešte predtým ako sa vôbec postavili na pódium.

Rhian Teasdale a Hester Chambers, teda dvojica, ktorá stojí za projektom Wet Leg už od začiatku pôsobia dojmom, že neviete, čo myslia vážne a čo je recesia. Aj k hudbe pristupujú skôr ako k zábave, nemajú potrebu svojimi nahrávkami meniť svet. "Chcem písať zábavné skladby, nechcem sa utápať v smútku. Chcem robiť skladby, pri počúvaní ktorých bude zábava a ktoré nás budú baviť aj naživo, aj keď samozrejme sa do nich občas dostane aj niečo smutné", uviedla Rhian Teasdale. Wet Leg svoju hudbu označujú ako smutná hudba pre party ľudí alebo party hudba pre smutných ľudí.

Úspech aký mal debutový singel Chaise Longue asi ani samotné Wet Leg nečakali. Skladba sa dostala medzi tie najlepšie za rok 2021 podľa mnohých hudobných magazínov. "Wet Leg sme založili preto, aby sme sa bavili. A možno ako ženy chceme poukázať na to, aká pozornosť sa venuje vzhľadu žien a ich kráse, často je to ich jediná hodnota. Preto sa mi dve zámerne snažíme pôsobiť trochu vulgárne a trochu šibnuto. Robíme hudbu pre ľudí, ktorí chcú tancovať a chcú si s nami užiť trochu zábavy, hoci to nie je možné stále", prezradili Wet Leg. K fanúšikom kapely sa už hlási aj Iggy Pop, nedávno ich do svojej show pozval aj Elton John.

Wet Leg rozbiehajú svoju hudobnú kariéru až krátko pred dovŕšením tridsiatky. Hudbe sa síce chceli venovať roky a už od 16tich obdivovali pod pódiom svoje obľúbené kapely, ku ktorým patria aj Idles, ale začať niečo vlastné sa báli. "Ja osobne som to chcela tak veľmi, že som si vytvorila taký tlak až som z toho mala úzkosti a nebolo mi dobre. V momente, keď sme sa ale prestali snažiť, tak to konečne začalo fungovať", uviedla Rhian Teasdale. Dvojica prestala riešiť aj to, či je vhodné, aby dámy v taktomto veku písali trochu naivné, recesistické a možno miestami aj teenagerské texty. "Nevadí, že už nemáme dvadsať. Vek je niečo, čo sa zbytočne až príliš rieši. Hlavne na ženy v našom veku sa vyvíja obrovský tlak", dodali Wet Leg v rozhovore pre magazín DIY.

Ak sa pri hudbe, ktorú robíte bavíte, je viac autentická. To je zásada, ktorou sa Wet Leg aktuálne riadia. Už netlačia na pílu a vyzerá to tak, že práve to funguje. "Keď idem na koncert, nechcem tam vidieť rockové hviezdy. Často je to len póza, ľudia majú pocit, že ak sa stanú hudobníkmi musia sa nejakým spôsobom správať. To s Wet Leg nechceme. Na nič sa nehráme. Sme dve najlepšie kamošky, ktoré sa bavia na tomto svojom novom živote", uviedla Hester Chambers pre NME. Texty Wet Leg ale nie sú plytké. Hovoria o veciach, ktoré pozná každý z nás a aj o tých smutných. Vyrovnávajú sa však s nimi vďaka humoru, čo je podľa nich ten najlepší recept.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame