Kultový album_FM: The Killers – Hot Fuss

Kultový album_FM: The Killers – Hot Fuss

Debutový album Hot Fuss americkej kapely The Killers vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, 7. júna 2004.

Kultový album_FM: The Killers – Hot Fuss Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O The Killers hovorili, že je to americká kapela, ktorá znie britsky. Na ich debute je new wave, alt rock, a za výraznej podpory synťákov aj glam a trocha novej romantiky. Killers pridali pompézny 80´s pop-rock, tie piesne sú tanečné, a preto je Hot Fuss univerzálne prístupná hudba.


Svoje zohral aj hype, ktorý po skvelých koncertoch a singloch Somebody told me a Mr. Brightside vybudovali okolo Killers hudobní profesionáli na oboch stranách Atlantiku. Tých prvých 5 piesní, singlov z Hot Fuss musel počuť asi každý, kto sa vtedy zaujímal o popmusic. A tých zvyšných 6 vás neodradí, ak máte radi monumentálne znejúcu produkciu a refrény ktoré si môžete spievať.


Na Hot Fuss je veľa energie, aj vďaka výraznému frontmanovi. Nájdu sa hlasy, a nie je ich málo, ktoré hovoria, že druhá strana albumu je vyslovene výplň, plytké a ľahko zameniteľné piesne. Objektívne pokrivkávajú texty a aj vokál má priestor na zlepšenie. Ale vďaka silným melodickým hookom to chcete počúvať znova a znova. A tak má fungovať dobrá popová doska.



Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame