Svet je ako kocka, rapuje Majo Čuraj v debutovom singli

Svet je ako kocka, rapuje Majo Čuraj v debutovom singli

Na domácej hudobnej scéne sme v máji zaznamenali originálny debut. Je výsledkom spolupráce rapera Maja Čuraja a skladateľa Miroslava Tótha.

„Som Majo. Mám štyridsať rokov. Rapová hudba znamená pre mňa život, ktorý mám veľmi rád,” predstavuje sa raper Majo Čuraj zo Žiliny.

„Je to veselý, nápaditý a pozitívny človek,” hovorí o Majovi hudobník a skladateľ Miroslav Tóth. Dvojica sa vo februári tohto roka stretla na tvorivých workshopoch, ktoré organizovalo kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie.

Miro Toth a Majo Curaj v hudobnom studiu.jpg
Miro Tóth a Majo Čuraj v štúdiu.

Mira Tótha oslovil Majov umelecký prejav. Rukou písané  texty, ktoré Majo priniesol na workshop, pokladá za silné a inšpiratívne výpovede. Jednu z nich zhudobnil. Nasledovala spoločná práca v profesionálnom hudobnom štúdiu, kde Majo svoj rap nahral. Nahrávku (post)produkoval Miro Tóth. Výsledkom je Kocka, debutová skladba Maja Čuraja.

„Ľudia nevedia žiť a sú stále nespokojní. Robia také veci, ktoré by nemali robiť,” rapuje v nej Majo.  Svet mu pripomína kocku, za stenami ktorej sme uviazli. 

K skladbe vznikol aj videoklip. Režíroval ho Miro Tóth, nakrútil kameraman Juraj Ondráš, strih realizoval Peter Kotrha. Okrem Maja vo videu dobrovoľnícky účinkovalo 27 komparzistov a komparzistiek. Vizuál singla vytvorila grafická dizajnérka Tereza Maco. Basgitarovú linku do skladby nahral ukrajinský hudobník Rodion Sun Lion, ktorý momentálne pôsobí v Žiline – poznáme ho napríklad z kapely Charmsove deti.


Dvojica v súčasnosti pripravuje ďalšiu skladbu. Naplánovanú majú aj spoluprácu s Patrikom Jurigom, dvojnásobným majstrom Českej republiky v beatboxe, ktorý vystupuje pod menom  PJ.

Miro Tóth tvrdí, že kolega raper mu pomohol vykročiť z vlastnej kocky. „Majo aj mne samotnému otvára iné oči, aké som mal doteraz. Je to pre mňa veľmi cenné.”

Viac o pesničke hovoria jej autori v príspevku.

Svet je ako kocka, rapuje Majo Čuraj v debutovom singli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Pripravila: Katarína Uhrová, foto: Stanica Žilina-Záriečie

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame