Album týždňa: Owen Pallet - In Conflict

Album týždňa: Owen Pallet - In Conflict

Len nedávno zbieral chvály na soundtrack k filmu Her, ktorý vytvoril s Arcade Fire, teraz Owen Pallet púta pozornosť s novou štúdiovkou In Conflict, ktorá je plná love songov a pozitívneho prístupu. "Mal som pocit, že chcem vytvoriť album, ktorý bude priamo komunikovať s poslucháčom. Dlhý čas som študoval tých hudobníkov, ktorí sa stále dokažu rozvýjať a meniť svoj vokál - sledoval som, ako Lisa Germano časom menila svoj hlas, ako to robila Tori Amos či Smog," prezradil Owen Pallet pre stereogum.com. Na albume sa snažil aj nie príliš pozitívne veci ako závislosti, problémy s opačným pohlavím či depresie prezentovať tým pozitívnym spôsobom.

Na album In Conflict potreboval Owen Pallet necelé štyri roky. Za ten čas sa mu podarilo vytvoriť 30 skladieb, na album nakoniec umiestnil 13. "V porovnaní s albumom Heartland sú tieto skladby lepšie, znejú lepšie a sú kvalitnejšie nahrané. Mám k ním oveľa bližšie ako k tým na nahrávke Heartland. Hoci pri ich mixovaní som mal oveľa viac starostí, mal som problémy s tým, ako ich na album zaradiť a ako docieliť, aby vytvorili jeden celok. Na albume Heartland som tomu takú pozornosť nevenoval, teraz som sa s tým vyhral," uviedol skladateľ, spevák, huslista a klávesák Owen Pallet pre noisey.vice.com.

Vďaka novinke In Conflict Owen Pallet len potvrdil, že je perfekcionista. S pôvodnou verziou, ktorá vznikla na Islande, totiž nebol spokojný, a tak skončila v koši. "Na skladbách sme pracovali najskôr v Toronte, kde sme robili na starších aj celkom nových skladbách. Potom sme sa vybrali na Island, presne na rovnaké miesto, kde vznikol album Heartland. Pracovali sme s Valgeirom Sigurðssonom v štúdiu, ktoré vybudovala Björk. Prežili sme tam skvelé obdobie, no nedokázali sme fungovať ako jedna kapela a ani s producentom to nefungovalo. Snažili sme sa všetko spraviť na jeden klik, a to bola chyba," uviedol Owen Pallet pre noisey.vice.com. Album nakoniec vznikol v Montreale, kde sa Owen Pallet len nedávno presťahoval.

"Vždy sa snažím vytvoriť také skladby, ktoré by som aj ja sám chcel počúvať," s takouto predstavou sa kanadský hudobník pustil do prác na novinke In Conflict. Hoci sú všetky skladby dielom samotného Owena Palleta a album, ktorý vyšiel pod hlavičkou vydavateľstva Domino si aj sám produkoval, tentokrát sa na ňom podieľali aj jeho kolegovia z koncertnej kapely. Jeho najlepší kamarát, basgitarista Matt Smith, dokonca na jednej skladbe aj spieva. Asi najviac na celom albume svieti meno Brian Eno, ktorý mu ponohol s gitarami, synťákmi, ale aj vokálmi. Owen Pallet tiež spolupracoval s Českým filharmonickým orchestrom.

Na album In Conflcit nás Owen Pallet upozornil už vo februári, kedy okrem všetkych podstatných informácií vypustil aj dva sľubne znejúce single On a Path a The Riverbed. Druhú spomínanú skladbu podporil aj videom, v ktorom si zahral jeho strýko Jim Pallet. 8 bodov z 10 od magazínu Pitchfork, 3 body z 5 od britského Guardianu a 8 bodov z 10 od magazínu Drowned in Sound. Aj takéto sú prvé hodnotenia, ktoré si za nahrávku In Conflict Owen Pallet odniesol. Doteraz najosobnejší album sa Owenovi Palletovi vydaril, nahrávku, ktorú vydal takmer po desiatich rokoch na scéne, odporúčame  aj z Rádia_FM.

Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame