Album týždňa: Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough

Album týždňa: Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough

Keďže má 18 tak má pocit, že čas na jeho skutočný debutový album ešte neprišiel. Zatiaľ má pre vás teda niečo ako mini album, ktorý naznačuje, ktorou cestou pôjde a zároveň je to formát aký veľa hudobníkov nevydáva. „Chcel som spraviť silný popový album. Niečo viac ako EP, ale menej ako ozajstný album. Niečo medzi Rumours od Fleetwood Mac a Currents od Tame Impala,“ uviedol samotný hudobník. Na album vytvoril presne osem skladieb, ktoré naň nakoniec aj umiestnil. „Nie je tam žiadny koncept. Je to nostalgická nahrávka, ktorá sa pozerá do minulosti. Na moje vzťahy, na to ako som odchádzal zo školy,“ prezradil Alfie Templeman.

Alfie Templeman si stále drží nálepku "bedroom producer", ale na svojej albumovej prvotine má už ale aj posily a nevylučuje, že v budúcnosti ich bude ešte viac. Na jednej skladbe hosťuje Tom McFarland z Jungle, ale aj mladá hudobníčka April. Jeho skúsenosť s hudobným svetom je ale zatiaľ veľmi netradičná. Keď mal 16 odišiel zo školy, aby sa mohol naplno venovať hudbe a krátko na to prišla pandémia a tak skončil zatvorený doma. Čas ale využil na to, aby sa prehrabával v starších skladbách, ktorých vraj vytvoril už 500. Ako ale hovorí, sú také zlé, že počuť ich zrejme nikdy nebude. To najlepšie čo kedy spravil, tak zatiaľ ponúka práve na májovej novinke Forever Isn't Long Enough.

„Ten album presne vystihuje kým som. Každá skladba je iná, no každá spolu hrá,“ prezradil k čerstvému albumu Alfie Templeman. Práve tá nepredvídateľnosť ho baví a má pocit, že ak dokáže behať medzi žánrami, tak s tým musí pracovať. „Chcem urobiť skladbu pre každého. Jazzovú, popovú. Chcem aby každý mohol mať niečo zo mňa,“ prezradil Alfie Templeman. Inšpiráciu na album hľadal aj v pope 80. rokov, ale aj u Tears for Fears, vďaka ktorým sa mu podarilo dokončiť skladbu, ktorú mal rozpracovanú takme 4 roky - Everybody's Gonna Love Somebody.

Alfie Templeman je hudobník, ktorý už roky dokáže produkovať jednu skladbu za druhou. Práve vďaka debutu sa naučil, že niekedy je lepšie spomaliť, veci si premyslieť a nevydávať všetko. Aj preto si dal na výbere skladieb na jeho prvej štúdiovke veľmi záležať. „Naučil som sa spomaliť a viac premýšľať. Je v poriadku ak na skladbe pracujete od 4 dní až po dva roky. Musíte si byť istí, že je to perfektné,“ uviedol Alfie Templeman, ktorý je na svoj debut, ktorý je ale len predzvesťou skutočného albumu, naozaj hrdý.

Aj vďaka tomu, že nám Alfie Templeman ponúka na debute len osem skladieb, tak ani jedna na albume nie je zbytočná, nenudí a nepôsobí, že je tam nasilu. A to niekoľko zo skladieb napísal, keď mal 14 rokov. Alfie Templeman navyše ukazuje, že ešte má čo ponúknuť a čaká ho sľubná budúcnosť. „Názov albumu vystihuje tú frustráciu z toho, že nikdy nestihnete v živote všetko, čo by ste chceli. Je to album o tom ako chceme stihnúť čo najviac. Ja sám som zažil to, že keď som bol pripravený vyraziť do sveta, prišiel lockdown. Uvedomil som si, že nie všetko môžeme brať ako samozrejmosť,“ prezradil Alfie Templeman.


Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame