Kultový album_FM: Radiohead – The King of Limbs

Kultový album_FM: Radiohead – The King of Limbs

Ôsmy štúdiový album Radiohead The King of Limbs vyšiel pred desiatimi rokmi, 18. februára 2011.

Kultový album Radiohead The King of Limbs Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


The King of Limbs nie je ten obdivovaný a cenený album z diskografie Radiohead. Pre fanúšikov predchádzajúceho In Rainbows môže byť príliš abstraktný, niektorí dokonca hovoria, že je to ich druhý najslabší album, po debute Pablo Honey. Ale je o to zaujímavejší – The King of Limbs pokračuje v línii Kid A, a je v experimentoch možno ešte zrelší než jeho obľúbený súrodenec.

Po In Rainbows si dali Radiohead štyri roky prestávku. Nechceli sa opakovať, tak to opäť skúsili ináč. Je to album, kde asi najviac experimentujú, ale zároveň ostávajú stále prístupní. The King of Limbs je kombináciou živého hrania a elektroniky. Je to rytmické a neustále sa tu niečo premieňa. Táto spleť zvukov má podľa nich pripomínať divokú, nedotknutú prírodu, ktorá funguje bez zásahu človeka.

Album vyšiel najprv ako download na ich webovej stránke, Radiohead tak opäť obišli vydavateľstvo, a väčšina z jeho predaja išla rovno im. Neskôr vyšiel v rôznych zberateľských formátoch, vyšiel z neho aj album remixov a dokonca aj mobilná appka. Oficiálne nemá žiadny singel. Skladba Lotus Flower však dostala trochu smiešne video s tancujúcim Tomom Yorkom, z ktorého následne vzišiel populárny internetový mém.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame