Album týždňa: Toello – Bats & Butterflies

Album týždňa: Toello – Bats & Butterflies

Tomáš Trník je 20-ročný hudobník z Trenčianskych Teplíc. Dnes už vystupujúci pod menom Toello, no ešte minulý rok známy ako  Brains For Sale:

Toello 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Toello je mix rocku, popu, soulu, hip-hopu. Ale ani to nie je úplne presné. V skutočnosti je Toello odrazom dnešnej mladej generácie, ktorá hranice medzi žánrami príliš neuznáva. Ukazovalo sa to už pri jeho predchádzajúcom projekte Brains For Sale, kde Tomáš veľa rapoval, napriek tomu sa za rappera nepovažoval:

Toello 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na novom albume Tomáš Trník viac spieva ako rapuje. Bats & Butterflies je album omnoho melodickejší a celkovo „svetlejší". A je sympatické, že po svojom „temnejšom“ období nemá Tomáš problém priznať sa k svojím posledným mainstreamovým vplyvom:

Toello 3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nie vždy znie album Bats & Butterflies úplne dotiahnuto, sem-tam z neho vyskakuje „surovosť“ príznačná najmä pre mladých autorov, napriek tomu je to album, z ktorého vyskakujú schopnosti, nápaditosť a chytľavé momenty:

Toello 4. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Bats & Butterflies vychádza tento týždeň pod vydavateľstvom Gergaz. Každá skladba dostane vlastný vizuál, vytvorený samotným Tomášom Trníkom, absolventom umeleckej strednej. A ak bude záujem, vyjdú skladby aj na vinyle či minikazete. Zaujímalo ma, či ambície Toella nesiahajú aj do zahraničia, vzhľadom na jeho anglický slovník:

Toello 5a. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zároveň Tomáš Trník priznáva, že v budúcnosti sa môže opäť vrátiť k svojmu temnejšiemu „ja“:

Toello 5b. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Pripravila: Idaina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame