Album týždňa : Kllo - Maybe We Could

Album týždňa : Kllo - Maybe We Could

Sú to len tri roky, čo austrálska dvojica Kllo debutovala albumom Backwater. Odvtedy sa v ich životoch udialo veľa. Po rokoch strávených na turné mali pocit, že musia skončiť, lebo spolu nedokážu vydržať v jednej miestnosti a čo bolo horšie, nevedeli spolu ani len komunikovať. Po krátkej pauze a sólových projektoch však našli rovnováhu aj cestu k sebe. Chloe Kaul a Simon Lam sú späť bez potreby robiť kompromisy či veľké popové hity. „Keď sme v strese, tak od seba utekáme. Stále sa s tým snažím pracovať, možno ale to je práve ten vzťah aký potrebujeme mať,“ uviedla Chloe Kaul pre nme.com.

Chloe Kaul v úvode roka vydala pár vlastných singlov, Simon Lam sa venoval svojmu albumu. Chvíľu to vyzeralo tak, že dvojica, ktorú spájajú aj rodinné vzťahy spolu skončila, no nakoniec našli energiu na to, aby dokončili staršie skladby, ktoré napísali ešte v čase prác na debutovom albume. Netrvalo to dlho a v rukách mali celý nový album, pri ktorom sa ale tentokrát potrápili a často prežívali pocity, že sa zasekli a nevedia ako ďalej. „Naše skladby sú vždy prepojené s našimi životmi a vzťahmi. Našimi vzájomnými vzťahmi alebo tými romantickými. V mnohých skladbách nájdete pochybnosti zakryté nádejou. Snažíme sa ísť vpred, ale náš krok vôbec nie je istý,“ uviedli k albumu Maybe We Could samotní Kllo.

Menej popu, menej naivných textov, ale stále sú to Kllo. Hoci dlho im nebolo jasné, či by mali nejaký album ešte nahrať. „Keď sme strávili nejaký čas od seba, tak sme pochopili aké je to celé pre nás dôležité , hoci sme si stále ničím neboli istí. Je to to najúprimnejšie, čo sme doteraz nahrali,“ uviedli k albumu Kllo. Dvojica Chloe a Simon sa počas nahrávania nechala viesť vlastnými pocitmi a tak ani im nebolo celkom jasné pri akom žánri skončia. Na albume je ale stále počuť, že Simon Lam sa ako producent rád inšpiruje u mien ako Four Tet či Burial. „Máme radi pop a máme radi aj lo-fi nahrávky. Myslím, že na albume nájdete oboje,“ uviedol Simon Lam. Ako dodal, je to jednoducho hudba aká sa páči im, nie taká, akú by od nich ľudia očakávali.

Po nových skúsenostiach, ktorých bolo počas troch rokov vraj toľko, že to ani nedokážu opísať, sa Kllo rozhodli, že vo svojej hudbe už nebudú ustupovať. „V minulosti sme sa snažili veci robiť rýchlo a všetko sme uponáhlali. Tentokrát sme robili tempom aké nám vyhovovalo. A síce sme pracovali v pohode, boli sme odvážnejší - odvážnejší našim vlastným spôsobom. Robili sme to, čím sme. Sú to jednoducho Kllo. Sme starší a robíme oveľa menej kompromisov. Naša hudba je ďalej,” takto opisujú album Maybe We Could samotní Kllo.

Hoci dvojicu Kllo dali dokopy ich matky, dobré kamarátky, dnes majú výnimočný vzťah, ktorý si s nikým iným nedokázali vytvoriť. Po troch rokoch hovoria, že sú sebavedomejší, asertívni a už sa neboja aj experimentovať. „Máme radi hudbu, z ktorej máte dobrý pocit, ktorá vás upokojí. Aj my vyhľadávame veci, ktoré sú príjemné, bezpečné a pri ktorých máte pocit ako doma. Predtým sme si to tak neuvedomovali,“ prezradilo Kllo pre nme.com. Táto zmena prišla hlavne po rokoch strávených na turné, ktoré sa na nich podpísali až tak, že to Kllo ako projekt takmer neprežili.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame