Kultový album_FM: Roxy Music – Flesh and blood

Kultový album_FM: Roxy Music – Flesh and blood

Siedmy album britskej artrockovej kapely Roxy Music vyšiel 23. mája 1980, pred štyridsiatimi rokmi.

Kultový album Roxy Music Flesh and Blood Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Roxy Music boli v sedemdesiatych rokoch priekopnícka kapela. Okrem gitár mali saxofón a hoboj, a v začiatkoch aj nehudobníka – hráča na syntetizátory a efekty - Briana Ena. Zobrali si všeličo z rôznych hudobných období, a skombinovali to do vlastnej koláže s veľkým zmyslom pre iróniu. Hrali glam rock, new wave aj art rock, a ich predposledný album Flesh and Blood je dokonalý dobový pop.

Roxy Music viedol večný elegán Brian Ferry. Ich imidž sa preto vždy spájala s najnovšou módou a dizajnom, a vyžarovala z neho dekadencia. A taký je aj Flesh and blood: art-rockový disco album, a štýlový lounge pop.
Roxy Music opustili new-wave, na Flesh and blood sú bezstarostné melódie a romantika, je to ideálne počúvanie na letný večer a môže to byť aj hudba do pozadia na koktejlový večierok pri bazéne.

Single z Flesh and Blood patria medzi najlepšie piesne, čo Roxy Music nahrali, a výrazne ovplyvnili vznikajúci žáner nových romantikov. Aj tak však album dostával zmiešané reakcie: hovorilo sa, že Roxy Music sú už unavení a minuli sa im nápady. Na druhej strane, je to ich najprístupnejšia a komerčne najúspešnejšia doska. Celé toto ich snaženie sa zavŕšilo o dva roky neskôr na poslednom albume Avalon.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame