Kultový album_FM: The National – High Violet

Kultový album_FM: The National – High Violet

Piaty album americkej kapely The National – High Violet vyšiel pred desiatimi rokmi, 10. mája 2010.

Kultový album The National High Violet Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


High Violet je prelomový album, ktorý posunul The National z kapely pre tých, čo sa vyznajú, medzi veľké mená v rebríčkoch a na festivaloch. Prielom do veľkého hudobného sveta sa dostavil po vyše desiatich rokoch existencie kapely a je neobvyklé, že to dovtedy vydržali. The National rástli každým ďalším albumom, ale na High Violet to neprehnali a zachovali si svoju tvár.

High Violet je tretí dobrý album v poradí, a predsa sa na ňom The National neopakujú. Kapela introvertov sa otvorila a trochu zasvietila do ich temného post-punku. Piesne však nie sú veselé, The National vedia spievať o hocičom, len nie o šťastí. A potvrdzujú, že dobrá gitarová hudba vzniká zo smútku a trápenia.

Matt Berninger na High Violet skladal piesne so svojou manželkou, a tie sú o rodine, rodičovstve, ale aj o večnej téme The National, kto vlastne sú? Alebo o tom, ako sa kapela z malého amerického štátu Ohio cíti v obrovskom New Yorku. The National sú síce realistickí, ale vedia o tom skladať srdcervúce a hymnické piesne.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame