Album týždňa: Perfume Genius - Set My Heart On Fire Immediately

Album týždňa: Perfume Genius  - Set My Heart On Fire Immediately

Vyrástol na starých rock`n`rollových skladbách a v podobe, v akej to dokáže len on, dostal rock aj na svoj nový album, z ktorého počúvania tak opäť raz spravil zážitok. Mike Hadreas aka Perfume Genius rád prekvapuje a dokazuje to aj na májovej novinke, ktorá si určite nájde koncom roka miesto aj vo výročných rebríčkoch známych hudobných magazínov. Perfume Genius označuje tvorivý proces ako spirituálnu a magickú záležitosť a podobné pocity dokáže preniesť aj na svojich poslucháčov. „Mojim cieľom je dostať sa sám zo seba. Zo svojho tela, hlavy a len tak lietať a vznášať sa v éteri,“ uviedol Perfume Genius.

Veľa skladieb projektu Perfume Genius vzniklo tak, že najskôr si na hudbu len tancovali a tak nie je žiadným prekvapením, že Perfume Genius vytvoril aj hudbu k tanečnému predstaveniu The Sun Still Burns Here, ktorú chce ešte vydať aj ako samostatný album. Práve vďaka tejto skúsenosti pochopil, že chce byť viac medzi ľuďmi a oveľa viac spolupracovať aj s inými umelcami. Na piatej štúdiovke pracoval v LA, kde už tri roky žije a to opäť po boku Blakea Millsa, s ktorým spolupracujú aj Fiona Apple či Alabama Shakes. „Je to človek, ktorému absolútne dôverujem. Verím jeho schopnostiam aj hudobnému vkusu. Keď píšem skladby, vždy tam nechávam priestor pre neho, vždy na neho pri písaní myslím,“ prezradil Perfume Genius.

Láska, sex, naše telá či myseľ. To sú témy, ktoré hrajú na albume Set My Heart on Fire Immediately hlavnú úlohu. Perfume Genius priznáva, že sa pri písaní nových skladieb nielen otvoril ale predovšetkým oslobodil, a snažil sa nájsť v chaose poriadok. „Ten album je možno trochu vyzretejší ako som ja sám. Vo všetkých skladbách je ale nejaká naliehavosť, ktorá presne vystihuje môj aktuálny život a to kde chcem byť. Chcem vedieť čo sa deje, chcem rozumieť svojim pocitom. Som už unavený z toho sa k niečomu stále len približovať a za niečim ísť. Chcem to čo najskôr, chcem to hneď,“ uviedol k albumu Perfume Genius.

Nasledovník na cenu Grammy nominovanej nahrávky No Shape z roku 2017 je predovšetkým o kontaktovaní sa, je to album pre ľudí. Mike Hadreas pochopil aké je dôležité pustiť iných ľudí do života a občas sa vrátiť z vysnívaného sveta na zem. „Je to album o spájaní sa, o tom žiť v realite a v súčasnosti. Byť prítomný. Namiesto toho, aby ste o nejakých abstraktných myšlienkach len hovorili, tak sa s nimi snažíte popasovať, namiesto toho, aby ste sa nimi nechali zmiasť. Snažil som sa všetky tieto myšlienky zhmotniť do konkrétnych ľudí, miest, do skutočného sveta,“ uviedol Perfume Genius. Inšpiráciu na nový album Perfume Genius našiel u mien ako Elvis či Roy Orbison, Pj Harvey či Bjork. Inšpiroval ho aj film Hairspray.

Aj Pefume Genius mal po vydaní novej štúdiovky veľké plány, tak ako väčšina hudobníkov chcel vyraziť na turné. Namiesto koncertných plánov z Tame Impala ale trávi čas v izolácii a to práve v poradí piaty album písa s pocitom, že myslel práve na živé vystúpenia. „V hlave som mal celú koncertnú verziu tohoto albumu. Je to presne album, ktorý si to pýta. Spája ľudí, je to album o nich,“ prezradil k albumu Perfume Genius. Aj vďaka tomuto albumu sa Perfume Genius približuje k ľuďom a konečne sa vraj prestal skrývať a vždy po turné opäť zaliezať do svojho štúdia.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame