Album týždňa: Georgia - Seeking Thrills

Album týždňa: Georgia - Seeking Thrills

Jej druhá štúdiovka mala byť na svete už niekoľko mesiacov, na poslednú chvíľu však jej vydanie posunula. Dôvodom bol čoraz väčší záujem a A-rotácie v rádiách vo Veľkej Británii. Pre vydavateľstvo Domino to bolo po úspechu s Arctic Monkeys ďalšie silné meno a tak sa rozhodli, že z jej druhej štúdiovky vytrieskajú čo sa dá. A tak sme sa očakávanej novinky Seeking Thrills dočkali až v úvode januára. Vyzerá to tak, že Georgia vydala album, na ktorý určite nezabudneme ani koncom roka pri výročných rebríčkoch. Geoorgia by s januárovou novinkou mohla potešiť fanúšikov Detroitského techna aj house music z 80tych rokov, predovšetkým z Chicaga. Práve túto hudbu totiž označuje za najväčšiu inšpiráciu, aj keď ona sama robí pop.

Kým nám Georgia Barnes ponúkla dlho sľubovaný album, počuť ste ju mohli napríklad aj na nahrávke Egoli projektu Africa Express. Čakanie na album, ktoré sa natiahlo až na päť rokov, nám skrátila aj singlami Never Let You Go ale aj About Work the Dancefloor, ktorý bol podľa mnohých jednou zo skladieb roka 2019. "Tú skladbu som písala s tým, že to bude singel," uviedla Georgia. Vychvaľovaný singel vytvorila po tom, čo videla jednu z častí seriálu Girls, kde hlavná hrdinka tancuje na skladbu Dancin On My Own od Robyn. Ide o jej vlastný pokus dostať vás do stavu eufórie.

Od vydania debutu z roku 2014 sa v živote Georgii veľa zmenilo. Hudobníčka a djka bojovala zo závislosťou na alkohole a dnes je z nej vegánka, ktorá cvičí jogu. Našla sa aj v hudbe. "Prvý album bol výzvou a v podstate to bol len experiment. Nevedela som, ako chcem znieť a čo chcem robiť, a celý čas som sa hľadala bez toho, aby som premýšľala nad tým, ako to bude nakoniec znieť. Ten album bol takým oknom, cez ktoré som sa pozerala na to, ako by som raz mohla znieť,", uviedla Georgia. Na druhom albume sa jej to konečne podarilo. Nabrala sebavedomie a už sa nebojí spievať a dať svoj vokál do popredia.

Za albumom Seeking Thrills je podľa slov samotnej hudobníčky veľa práce a tvrdej disciplíny. Na albume pracovala tak, ako je zvyknutá - dyi štýlom. Inšpiráciu však tentokrát nehľadala len v Londýne, potrebovala niekam vypadnúť. Zachránil ju Manchester. "Mala som pocit, že v Londýne som stratila vlastnú identitu. Zrazu sa z neho stalo miesto, kde som sa necítila dobre, hoci som tam prežila celý život. Mala som pocit, že všetci okolo mňa s niečim bojujú. Potrebovala som nájsť trochu vzrušenia mimo Londýna," prezradila Georgia pre londoninstereo.com.

Ešte pred nahrávaním albumu Seeking Thrills si Georgia užila niekoľko párty s kamarátmi, s ktorými si púšťali staré disco hity, pri ktorých Georgia opäť zistila kým je. Jej rodičia totiž patrili medzi veľkých fanúšikov klubovej hudby a Georgia už od detstva trávila čas viac na festivaloch ako na pieskovisku. "Ako malá som videla 20 tisíc ľudí ako sa bavia a tancujú v stane a nechápala som to. Až neskôr som pochopila, že aké je to fantastické," uviedla Georgia, ktorá vám niečo podobné chcela sprostredkovať aj so svojim albumom.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame