Album týždňa: Temples - Hot Motion

Album týždňa: Temples - Hot Motion

Len v 2017 im vyšiel album Volcano a nečakali sme dlho a brtiská trojka je späť s nahrávkou Hot Motion. Za tak krátky čas stihli zmeniť aj hudobné chute, kapela sa rozhodla nahrať album, ktorý bude oslavou gitár. Synťáky išli tentokrát do úzadia. „Baví nás priniesť iný pohľad na gitarovú hudbu a robiť s gitarami iné veci. Často gitary neznejú ako gitary,” uviedli Temples. Kapela pri nahrávaní využívala aj starú aparatúru, napríklad zo 70. rokov.

Žijeme v náročných časoch a vníma to aj kapela Temples, ktorá pochádza z Veľkej Británie. Temnota sa nesie aj ich novým albumom. „Žijeme v drsných časoch a chceli sme to dostať aj na náš nový album, chceli sme, aby sa to nieslo celou nahrávkou. Nie je to len 10-trackový rockový album od začiatku do konca. Má svetlé aj temné momenty, je drsný ale aj pokojný, ale hlavnú úlohu na ňom hrá práve temnota,“ uviedli Temples.

Nový album Hot Motion Temples vydávajú v pozmenenej zostave. Za záhadných okolností od nich v roku 2018 odišiel bubeník Sam Thomas, ktorý sa rozhodol sústrediť na sólový projekt Secret Fix. „V decembri sme mali koncert a on jednoducho neprišiel. Vyšli sme na pódium a zahrali pár skladieb. Bolo nám naozaj trápne. Prišiel až niekedy v polovici. Vtedy sme si povedali, že musíme spraviť toto rozhodnutie. Ale nebola za tým žiadna dráma. Navyše má svoj projekt, takže mu už len želáme veľa štastia,“ uviedli Temples. V kapele ho nahradil Rens Ottink a aj vďaka nemu sa dynamika kapely vôbec nezmenila.

Temples znejú na album Hot Motion inak a nie je to náhoda. Kapela túto zmenu plánovala a návrat ku gitarám bol od začiatku jasný. „Keď sa pozrieme do roku 2017, tak to nebolo idéalne. Album Volcano nebol prijatý tak ako by sme si želali. Navyše všetky tie cliché okolo druhého albumu. Nie je ľahké spraviť druhý album, keď po tom prvom na vás okamžite nalepia nejakú nálepku. Vedeli sme, že pri treťom albume potrebujeme zmenu a hlavne sa potrebujeme zbaviť všetkých tých tlakov,“ prezradili Temples. Nahrávanie novinky Hot Motion si tak predovšetkým užili.

Temples sú niečo ako stará škola. Napriek tomu, že mnohí ich kolegovia uprednostňujú skôr single či EP, oni zostávajú verní albumom. Klasický formát ich baví a albumy maju dokonale premyslené a vystavané. „Vždy sme si dali záležať na tom, aby sme spravili dobrú platňu. Aby ste tam mali dve skladby, kotré ju otvoria a dve skladby, ktoré ju uzatvoria. Dali sme si záležať na tom, aby ste mali poriadny úvod aj záver. Chceli sme, aby ste si najskôr vypočuli A-stranu, ktorá je dynamická a je to pre vás niečo ako dobrodružná cesta,“ uviedli Temples pre readdork.com.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame