Dream Wife rozhovor

Dream Wife rozhovor

Na festivale Pohoda zahrali aj Dream Wife, dievčenská punková kapela z Londýna. Tri dievčatá Rakel, Alice a Bella hlásajú rovnosť žien v hudbe, hlavne v tej rockovej.

Dream Wife rozhovor z Pohody Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aký ohlas máte na svoju hudbu a svoje myšlienky u vás doma v Británii?

Sme veľmi vďačné za bublinu z našich kamarátov, s ktorými žijeme v Londýne. Otázky rodu tu nehrajú žiadnu rolu. My považujeme za normálne, že neriešime, kto je akého rodu, a nemáme od nikoho žiadne očakávania.

Ale keď hráme na iných miestach v Británii, tak tam vidíme, že niektorí ľudia si stále myslia, že za to, že sme ženy, tak si ani nevieme naladiť gitary.

Dream Wife odohrali koncert na Pohode. Možno vás oslovila ich show. Bola divoká, ale bezpečná. Dream Wife si dávajú pozor na to, aby sa na ich vystúpeniach cítili dobre najmä ženy.

Vytvorili sme si vlastný priestor. Lebo ten rockový svet a koncerty nám neprišli ako bezpečné miesto pre ženy. Lebo im dominujú muži. Na našich koncertoch voláme dopredu všetky ženy a dievčatá. Nie je to priestor len pre nás, je to priestor pre všetkých. Chceme, aby sa na našich koncertoch cítili bezpečne všetci. Ale ak sa tam cítia bezpečne ženy a neboja sa divoko skákať a pogovať, tak sa tam potom cítia bezpečne všetci.

Ako vnímajú Dream Wife to, čo robia v kontexte toho, čo sa aktuálne deje vo svete?

Pred takými desiatimi rokmi by sme nemali také veľké publikum, aké máme teraz. Všetko to, o čom hovoríme v našej hudbe, sa začína diať až teraz. Vidíme, ako ženy a aj queer ľudia získavajú priestor v hudbe, hlavne v tej rockovej, to je naozaj skvelé. Žijeme dobré časy a sme radi, že môžeme byť ich súčasťou.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame