Nová hudba_FM: 38. týždeň

Nová hudba_FM: 38. týždeň

Leto s Monikou – Niečo pekné

Ak vám chýbal projekt Monikino Kino, tak už možno viete, že Monika Midriaková, ale už bez Petra Mareka vydáva sólový album. CD projektu Leto s Monikou sa náladou hodí už do blížiacej sa jesene. Nájdete na ňom krehký, spálňový pop. Ako aj v piesni Niečo pekné.

Washed Out – Face Up

Pred pár rokmi sa projekt Washed out radil do žánru chillwave. Tie časy sú už preč, aj Washed out v novinke Face Up stratil tú charakteristickú zahmlenosť. Čo však ostalo, je pekná pieseň.


Theophilus London – Bebey

Theophilus London je jeden z tých hlasov súčasného amerického hiphopu, ktorý sa oplatí počúvať. Theophilus nie je striktný raper, baví ho pop, soul, post-punk aj R&B. Jeho spolupráce poznáte z nášho vysielania. V jeho novej piesni Bebey srší leto z každého tónu.


Tony Allen & Jeff Mills – The Seed

V skladbe Seed sa stretli dve legendy: bubeník Tony Allen, kľúčová postava kapely Fela Kuti a žánru afrobeat, a jeden z krstných otcov detroitského techna – Jeff Mills. The Seed je výmenou medzi Allenovými bicími a Millsovým bicím automatom. A do toho trocha afrofuturistickej nálady.


Bobsan – É Tudo Nosso

Vydavateľstvo Gergaz vydáva už siedme pokračovanie svojej Beat Garden Compilation, tentoraz ju kompiloval Petijee. So skladbami z nej sa už stretávate v našom vysielaní. Takmer všetky skladby na kompilácii sú naše. Aj táto, Bobsanova. Volá sa É Tudo Nosso.

DJ Boss – K.I.T.T.

Ak sú vám tie tóny povedomé, tak áno, je to prerábka zvučky z dávneho televízneho seriálu Knight Rider. Ak vám aj známe nie sú, tak nevadí, prerábka je spravená tak umne, že zvučku Knight Ridera aj nemusí pripomenúť. Postaral sa o ňu slovenský techno dídžej a producent Boss.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame