Album týždňa: Let's Eat Grandma - I'm All Ears

Album týždňa: Let's Eat Grandma - I'm All Ears

Debutovali pred dvoma rokmi albumom I, Gemini. A okamžite na seba strhli pozornosť. Minimálne preto, že v čase jeho vydania mali len 17 rokov. Rosa Walton a Jenny Hollingworth v priebehu dvoch rokoch dospeli a nahrali album, ktorý budeme v závere roka určite často skloňovať pri prehľade výročných rebríčkov známych hudobných magazínov. Tam sú totiž z ich návratu nadšení. „Chceli sme trochu viac experimentovať, no takým tým tradičným spôsobom. To bolo niečo, čo sme predtým nevedeli,“ uviedli k novinke Let's Eat Grandma.

Osobnejší a priamejší. Taký je druhý album Let's Eat Grandma. Dvojica si bola vedomá toho, že po úspechu s prvým albumom sa jej fanúšikovská základňa rozšírila a aj preto si dala záležať na tom, aké odkazy púšťa do sveta. „Vedeli sme, že ľudia budú tomu albumu venovať pozornosť, a preto sme si dali záležať na tom, čo im povieme. Ale pravdou je, že pred dvoma rokmi sme o živote vedeli oveľa menej,“ prezradili Let's Eat Grandma. Feminizmus či genderová rovnosť – aj to sú témy, ku ktorým sa mladé hudobníčky mali potrebu vyjadriť. „Chceme robiť hudbu pre ľudí, ktorí nezapadajú do stereotypov,“ uviedli Let's Eat Grandma.

Napriek nízkemu veku Rosa Walton a Jenny Hollingworth presne vedia, čo robia, a hudobne sú veľmi zdatné a ovládajú hru na niekoľkých nástrojoch. Napriek tomu si po úspechu s debutom I, Gemini dopriali pri nahrávaní posilu. So skladbami im pomohla čoraz známejšia producentka Sophie, ale aj Faris Badwan, ktorého poznáte z kapely The Horrors. „Nechceli sme spraviť album, ktorý by sa niesol v jednej atmosfére. Už pri prvom albume nás bavilo skúšať rôzne žánre a to sa nezmenilo,“ uviedli Let's Eat Grandma.

Je dôležité počúvať aj iných. To je odkaz albumu I'm All Ears. Let's Eat Grandma adresovali skladby na albume konkrétnym ľuďom a dúfajú, že práve to bude dôvod, aby sa im opäť ozvali. Dvojica dúfa, že práve po júnovej novinke ich ľudia konečne začnú brať vážne. Po vydaní prvého albumu už boli totiž unavené z reakcií, že znejú detsky a naivne. „Máme pocit, že byť mladou ženou je ťažké. Ak vytvoríte niečo, čo je dobré, ľudia hovoria: wow, toto dokázali také mladé ženy,“ prezradili Let's Eat Grandma. Samé ale pripúšťajú, že ešte pred pár rokmi napríklad ich koncerty nestáli za nič.

Debutový album dvojice Let's Eat Grandma pôsobil dojmom, ako keby vznikol náhodou. Úspech, aký dosiahol, nečakali zrejme ani samotné hudobníčky. A žiadne prehnané ambície nemajú ani s jeho nasledovníkom. „Chceme posúvať našu hudbu ďalej. Chceme cestovať a robiť veci, ktoré nás bavia, no stále si chceme zachovať ten náš obyčajný svet. Ako všetci ostatní. Nechceme tomu prepadnúť a uveriť. Stále chceme žiť normálne životy. Chceme to udržať na znesiteľnej úrovni,“ hovoria Let's Eat Grandma .


 

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame