Album týždňa: St. Vincent – Masseduction

Album týždňa: St. Vincent – Masseduction

Ak chcete vedieť niečo o jej živote, pomôcť by vám mal práve jej najnovší album Masseduction. Annie Clark aka St. Vincent tvrdí, že sa jej po prvý raz podarilo nahrať album, ktorý je oproti predchodcom iný, skladby spieva v prvej osobe. „Je to album o sexe, drogách a smútku“, uviedla ešte pred jeho vydaním St. Vincent. Roky písania, množstvo poznámok v telefóne, ale aj melódie, ktoré jej napadli počas ciest po celom svete. Aj tak vznikal album, na ktorý sme si museli počkať necelé tri roky.

Podobne, ako to bolo v prípade predošlých nahrávok, aj na piatom albume mala St. Vincent nad samotným nahrávaním plnú kontrolu a zhostila sa aj úlohy producentky. Asistoval jej Jack Antonoff, známy vďaka spolupráci s Lorde či Taylor Swift. Slušný je aj zoznam hudobníkov, ktorí jej pomohli s tým, na čo sama nestačila. Na piáno hrá Doveman, o saxofón sa postaral Kamasi Washington, o beaty Sounwave a o sprievodné vokály Jenny Lewis či modelka a jej bývalá priateľka Cara Delevingne. Nahrávalo sa v New Yorku aj LA.

St. Vincent nedávno navrhla a dizajnovala aj svoju vlastnú gitaru a výlučne tú použila aj na novom albume. Do popredia sa však dostali aj synťáky a vďaka tomu si St.Vincent za skladbu Sugar Boy vyslúžila prirovnanie, že znie ako Donna Summer spievajúca Blue Monday od New Order. „Je tam veĺa synťákov, ktoré nahral Jack Antonoff. Ja som si na to netrúfla. Viem síce zahrať nejaký tón, ale to nestačí. Možno tak na nejaké demo. Na predošlých albumoch som si ich síce nahrala sama, ale to len preto, lebo nikto iný nebol k dispozícii,“ uviedla Annie Clark.

St. Vincent sa v roku 2014 podarilo vydať jej prelomový album. Darilo sa mu v rebríčkoch, St. Vincent vypredávala koncerty a cestovala po celom svete. Dosť na to, aby sa objavily psychické problémy. St.Vincent sa snažila, aby ju to nezlomilo, nakoniec ale skončila s ťažkými depresiami a liekmi na úzkosť. Dnes je už v poriadku a upozorňuje na to, aké je dôležité podobné problémy nepodceňovať. Náročné obdobie sa, samozrejme, podpísalo aj pod samotný album Masseduction. „Ten album je jednoducho môj život,“ uviedla Annie Clark.

Annie Clark bola pripravená na to, že po úspechu s rovnomenným albumom z roku 2014 budú očakávania obrovské. A keďže si to mohla dovoliť, spravila presný opak toho, čo sa od nej očakávalo, a ako prvú ochutnávku z albumu vypustila do sveta textovo priamy a emóciami nabitý singel New York. „Nechcela som spraviť ambiciózny album, lebo ambiciózny pre mňa znamená, že sa snažíte dostať niekde, kde sa nedostanete. Chcela som urobiť niečo, čo ľudí roztancuje, no keď sa budú sústrediť na slová, tak ich rozplačú,“ uviedla k piatej štúdiovke St. Vincent.


Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame