Nová hudba_FM: 31. týždeň

Nová hudba_FM: 31. týždeň

Franz Ferdinand, Kanye West aj Le Payaco.

Le Payaco – Kone

V roku 2006 si po štyroch vydaných albumoch a desiatich rokoch fungovania kapely povedali na nejaký čas zbohom. Na koncertné pódiá sa Le Payaco vrátili v roku 2011 a teraz sme sa, po ôsmich rokoch, dočkali ich nového singla. Toľko štatistika, tu sú Kone.

 

Franz Ferdinand – Right Action / Franz Ferdinand – Love Illumination

Okolo Škótov Franz Ferdinand bolo nejakú dobu ticho. Nedávno však zverejnili dátum vydania svojej štvrtej štúdiovky - Right Thoughts, Right Words, Right Action a rozhodli sa ju podporiť hneď dvojicou singlov naraz. Hráme vám Right Action aj Love Illumination, môžete podumať, ktorý sa vám páči viac.

Franz Ferdinand - 'Right Action' by The In Sound 

Franz Ferdinand - Love Illumination by PRADA music

 

Laura Welsh – Cold Front

Z britskej továrne na speváčky sa k nám najnovšie dostala Laura Welsh so skladbou Cold Front. Zatiaľ má na konte pár singlov a na jednom z nich sa už stihol podieľať aj činorodý Dev Hynes. Ak máte radi Jessie Ware či Delilah, možno vás zaujme aj táto Londýnčanka.

Laura Welsh - Cold Front by laurawelsh

 

London Grammar – Wasting My Young Years

Hanna, Daniel a Dot sú z Londýna a niekedy pred štyrmi rokmi si založili kapelu. Ako London Grammar vydali minulý rok svoj prvý singel a ak si počkáte do 9. septembra, dočkáte sa ich debutového albumu If You Wait. My si zatiaľ budeme hrať singel Wasting My Young Years.

Wasting My Young Years by London Grammar

 

AlunaGeorge – You Know You Like It

Londýnske elektronické duo AlunaGeorge vydalo tento pondelok svoj debutový album Body Music. Na albume je aj vynovená verzia skladby You Know You Like It, ktorá vyšla už pred rokom na rovnomennom EP.

AlunaGeorge - You Know You Like It by i-D online

 

Passion Pit – I’ll Be Alright

Pätica Passion Pit z amerického Cambridgu sa minulý rok prihlásila s druhou štúdiovkou Gossamer. Skladba I’ll Be Alright sa stala druhým singlom albumu a dostala sa aj na soundtrack k populárnej FIFE 13.

I'll Be Alright by passionpit

 

Kanye West – Black Skinhead

Za necelých desať rokov stihol Kanye West vydať šesť štúdiových albumov. Ale prečo by to neodsýpalo, keď sa napríklad na prvom singli Black Skinhead z albumu Yeezus autorsky podieľalo okrem Westa ešte ďalších deväť tvorcov, napríklad aj obaja roboti z Daft Punk.

Kanye West - Black Skinhead by TheHipHopFiend †

 

Disclosure – F for You

Bratia Guy a Howard a.k.a. Disclosure vydali v júni debutový album Settle. Počuť na ňom spolupráce s Jamiem Woonom, Jessie Ware či AlunaGeorge. Od médií súrodenci dostávajú rôzne tituly, či im patrí aj ten o „spasiteľoch tanečnej hudby v roku 2013“ môžete posúdiť aj podľa songu F for You.

F For You by Disclosure

 

Bloc Party – Ratchet

Bloc Party to spolu nejako nebaví. Prvú pauzu si dali po treťom albume, minulý rok sa vrátili so štúdiovkou Four a opäť majú prestávku. Stihli ale ešte nahrať EP The Nextwave Sessions, ktoré vyjde v auguste a nachádza sa na ňom aj singel Ratchet.

Ratchet by blocparty

 

Tono S. & Beyuz – Mŕtva chémia

Tono Suchota vydal minulý rok sólový debut a už pracuje na novom projekte. Dal sa dohromady s Beyuzom a chystajú Návraty. Hráme vám prvý singel Mŕtva chémia.

Tono S. a Beyuz - Mŕtva Chémia by Beyuz

Daniel Baláž, Nina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame