Nová hudba_FM: 24. týždeň

Nová hudba_FM: 24. týždeň

Noví Editors, Duke Dumont aj Suede v playliste_FM.

Kate Nash – OMYGOD!

Skladba OMYGOD! je druhým singlom z tretieho albumu Kate Nash. Texty vznikli ešte v roku 2011, no Katinmu vydavateľstvu sa nepozdávali punkové elementy, ktoré pribudli v tvorbe dovtedy popovej speváčky. Kate z vydavateľstva odišla a založila si vlastné. Album Girl Talk vyšiel v marci na jej značke Have 10p Records. V júli sa Kate predstaví prvý raz aj na Slovensku, zahrá na festivale Pohoda.

KATE NASH Oh My God by INgroovesmarketing

CSS – Hangover

Brazílčanky CSS sa v júni vracajú s novým albumom. Je ich štvrtým v poradí, volá sa Planta a produkoval ho Dave Sitek z TV On the Radio. Počuť z neho ale už nebudete prácu zakladateľa kapely Adriana Cintra, ktorý sa so CSS rozišiel po vzájomných nezhodách ohľadom fungovania kapely. Predmetná Hangover názvom dobre zapadá do párty konceptu kapely, jej spoluautorom je punkový pionier Tim Armstrong z Rancid.

CSS - Hangover by SQEMUSIC

Annie – Tube Stops and Lonely Hearts

Nórska elektropopová speváčka Annie si dala na štyri roky hudobnú pauzu. Po albumoch Anniemal (2004) a Don’t Stop (2009) sa v apríli vrátila s novým trackom Tube Stops and Lonely Hearts. Pod skladbu sa produkčne podpísal britský tím Xenomania aj Fíni Timo Kaukolampi a Ville Haimala. Podľa Annie je skladba určená pre tanečný parket a inšpirovaná rave scénou začiatku 90tych rokov v nórskom meste Bergen.

Annie - Tube Stops And Lonely Hearts by Muurilo!

Beady Eye – Second Bite of the Apple

Projekt Liama Gallaghera Beady Eye sa 10. júna vrátil s novým albumom. Volá sa jednoducho Be, kapela nahrávala v Londýne a producentsky ho zastrešil hyperaktívny Dave Sitek z TV On the Radio. O spolupráci so Sitekom sa vyjadril Liam, padlo niekoľko verejnoprávne nepublikovateľných slov ale v skratke – „Je to nepochybne ten najlepší producent, s ktorým som kedy spolupracoval.“ Ukážku tejto spolupráce, prvý singel Second Bite of the Apple, vám teraz prinášame aj v našom vysielaní.

Foals – Late Night

Tretiemu albumu Foals, nahrávke Holy Fire, sa vo februári dostalo vrelého prijatia. Tretím singlom sa stala skladba Late Night, ktorú tak ako zvyšok albumu produkovala dvojica Flood a Alan Moulder. Videoklip k singlu sa nakrúcal v decembri v Rumunsku, režíroval Nabil Elderkin a aj podľa slov kapely ide o ich najtemnejšie video. Pozerať odporúčame len ak máte 18 a viac.

Foals-Late Night by Maria Vergeles

Suede – Hit Me

Rok 2013 praje hudobným návratom. David Bowie, My Bloody Valentine, Suede. Albumová pauza Suede trvala jedenásť rokov, tento rok v marci vydali novinku Bloodsports. Druhým singlom z nej je skladba Hit Me, ktorá aj bez špecifického vokálu speváka Bretta Andersona znie najviac „suedovsky“. Pauza kapele zjavne prospela, recenzie pozbierali pozitívne a  Anderson sa už stihol vyjadriť, že chce ďalší Suede album.

Suede - Hit Me by Warner Bros Records UK

Duke Dumont – Need U 100% (feat. A*M*E)

Adam Dyment a.k.a. Duke Dumont začínal ako DJ a producent a tento rok sa mu podarilo dostať na prvé miesto britského singlového rebríčka so skladbou Need U 100%. O vokály a spoluautorstvo sa postarala 18-ročná britská speváčka pôvodom zo Sierra-Leone, A*M*E.

Duke Dumont - Need U (100%) feat. A*M*E by Duke Dumont

Editors – A Ton of Love

Aj Editors sú späť s novou platňou. Ten vyjde 1. júla a volať sa bude The Weight Of Your Love. Tému lásky rozvíjajú aj na prvom singli A Ton of Love, spevák Tom sa však vyjadril, že nemáme čakať úplne tradičné love songy. Práce na albume začali už v roku 2010, o dva roky neskôr ich prekvapivo opustil gitarista Chris Urbanowicz. Ako dôvod Editors uviedli rozdielne názory na hudobné smerovanie kapely.

Editors - A Ton Of Love by editorsofficial

Daft Punk – Beyond

Daft Punk sú tohoročnou hudobnou senzáciou, nech idete kamkoľvek, nevyhnete sa im. Či je hype okolo ich albumu Random Access Memories zaslúžený alebo nie, necháme na vašom uvážení. My vám ako novinku v éteri_FM ponúkame zatiaľ nesinglovú Beyond.

Daft Punk - Beyond (Random Access Memories LEAK) by DropSporD

Kasioboy – Something New

Na Slovensku sa kapely množia delením. Niečo nové má tentokrát Kasioboy (Pino z Pudingu pani Elvisovej). Konkrétne ide o skladbu Something New z albumu Timeline Error vydaného 1. marca. Album je k dispozícii aj na voľné stiahnutie, stačí popátrať na internete.

Nina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame