Nová hudba_FM: 38. týždeň

Nová hudba_FM: 38. týždeň

Emilíana Torrini, Grey Reverend aj Skip&Die v playliste_FM.

Congo Natty – Jah Warriors

Toto je úkážkový návrat legendy. Vďaka Congo Nattymu, známejšiemu pod pseudonymom Rebel MC, zažíva jungle veľký comeback. V máji vydal svoj piaty album Jungle Revolution. Prvým singlom z neho sa stala skladba Jah Warriors, zmes junglu a reggae, o vokály sa okrem iných postarali aj Nanci Correia a Nattyho tínedžerský syn Yosief.

 

Grey Reverend – Everlasting

L.D. Brown z Brooklynu – v hudobnom svete známejší ako Grey Reverend – je moderný bluesman, ktorého môžete poznať aj zo spoluprác s The Cinematic Orchestra či Bonobom. Začiatkom septembra mu vyšiel v poradí druhý album A Hero’s Lie, ktorý otvára singel Everlasting.

 

Letherette – After Dawn

Anglické producentské duo Letherette tvoria kamaráti z detstva Richard a Andy. Hudbu spolu tvoria už desať rokov a momentálne vydávajú na Ninja Tune. Debutový eponymný album im vyšiel v apríli a ako ďalší singel z neho ponúkajú prvý track After Dawn.

 

Emika – Centuries

Z Emikinho druhého albumu DVA si už hrávame niekoľko skladieb, teraz k nim pridávame singel Centuries. Britská speváčka je aktuálne na európskom turné, 12. októbra sa vráti na Slovensko a vystúpi v bratislavskom Nu Spirit Clube.

 

MC Jean Gab’1 & Tony Allen – Black (Theme from the Film)

Francúzsky rapper MC Jean Gab’1 si zahral hlavnú úlohu v akčnom krimi filme Black a odrappoval si aj rovnomennú hlavnú hudobnú tému. Jej autorom je, mimochodom, legenda afrobeatu Tonny Allen, ktorému poklonu na tohtoročnej Pohode zložil sám veľký Thom Yorke.

 

Emilíana Torrini – Speed of Dark

V septembri vydala už svoj šiesty album Emilíana Torrini. Štúdiovke Tookah sa venovala posledné dva roky, spolupracovala na nej s dlhoročným producentom Danom Careym. Kam sa islandská speváčka na novom albume posunula, môžete posúdiť aj podľa prvého singla Speed of Dark.

 

Brtsh Knights – If I Was To

Londýnska zostava Brtsh Knights debutovala v júni dvoj-áčkovým singlom If I Was To a Hazed na Ninja Tune. Veľa sa toho o nich nevie, snáď len to, že sa vezú na aktuálnej módnej vlne ignorovania samohlások.

 

Machinedrum – Eyesdontlie

Travis Stewart alias Machinedrum je americký producent elektronickej hudby zo Severnej Karolíny. Aktuálne žije v Berlíne a vydáva na Ninja Tune. V týchto dňoch mu vychádza nový album Vapor City, ktorý inšpirovali jeho sny o imaginárnej metropole, ktorá dala albumu jeho názov. Prvým singlom z tohto rozširujúceho sa univerza je Eyesdontlie.

 

Skip&Die – Jungle Riot

Všetko sa začalo spoluprácou juhoafrickej umelkyne Catariny Aimée Dahms a holandského producenta Joriho Collignona a neskôr prerástlo do regulárnej živej kapely. Reč je o Skip&Die, ktorých ste mohli vidieť tento rok na Pohode. Na cestách po Južnej Afriky nahrali album Riots in the Jungle, hráme si z neho úvodnú Jungle Riot.

 

Eggnoise – Něco se (feat. Lenka Dusilová)

Eggnoise je autorský projekt skladateľskej dvojice Ondru Kopičku a Ondřeje Galušku a kapelou, ktorá sa na českej hudobnej scéne pohybuje už skoro dvadsať rokov. Ich štvrtý album 4 (čítať asi čtyři) tvoria skladby pre film Svatá čtveřice Jana Hřebejka a niekoľko noviniek. V skladbe Něco se hosťuje Lenka Dusilová. 

nova-hudba1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

nova-hudba2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame