Živé mesto_FM: Ovzdušie v mestách

Živé mesto_FM: Ovzdušie v mestách

Každý druhý pondelok o 20:00 s Milotou Sidorovou a Líviou Gažovou.

Znečistené ovzdušie, na rozdiel od dopravnej zápchy či mestskej kriminality, považuje za primárny problém pomerne málo ľudí. Je to možno tým, že vzduch nevidíme, nechytíme ho a pripadá nám takmer samozrejmý. Predsa je pre nás životne dôležitý a s meniacimi sa klimatickými podmienkami sa niektoré problémy s jeho znečistením ešte viac zhoršujú.

Aký vzduch dýchame v Bratislave a ako sa mení za posledné roky? Čo alebo kto je najväčším znečisťovateľom ovzdušia? Aké sú jeho zdravotné dôsledky dopadajúce na ľudí, ekonomiku aj na životaschopnosť mesta? Aké meracie zariadenia používame, kde sa o kvalite vzduchu môžeme dozvedieť a v neposlednom rade, čo môžeme ako jednotlivci spraviť pre okamžité zlepšenie vzduchu, ktorý všetci spoločne dýchame?

O tom budeme v najbližšom vydaní programu Živé mesto_FM diskutovať s právničkou Danou Marekovou z občianskej iniciatívy Za čisté ovzdušie, analytičkou Veronikou Antalovou z Inštitútu environmentálnej politiky, viceprimátorkou Bratislavy Táňou Kratochvílovou a vedúcim odboru pre monitorovanie kvality ovzdušia SHMÚ Martinom Kremlerom.

Radio_FM, foto: Vikas Choudhary

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame