Pohoda_FM live s kapelou Drť

Pohoda_FM live s kapelou Drť

V utorok od 20:00 s Hubinákom a jeho hosťami.

Pozývame vás na prvú Pohodu_FM live po letnej pauze, ako inak, posledný septembrový utorok do Štúdia č. 5 Slovenského rozhlasu. Vystúpi kapela DRŤ a zahrá skladby z pripravovaného albumu Drôtenky.

Album Drôtenky sa zaoberá témou verbálneho násilia a rôznymi ženskými pozíciami v súčasnej slovenskej spoločnosti. Každá skladba predstavuje inú persónu, ktorá odhaľuje konkrétny problém, ktorému dnes čelíme. Skladby sa zameriavajú na tlak a násilie páchané na ženách, ako aj na vyhýbanie sa zodpovednosti v situáciách, keď človek nezasiahne proti negatívnym okolnostiam. Ďalej sa venujú susedským vzťahom, ktoré reflektujú rasizmus, sexizmus, xenofóbiu a zatváranie očí pred existenciou vojny. V textoch sa tiež pracuje so slovenskými legendami a mýtmi, a kladú sa otázky o budúcnosti.

Texty a spev na novom albume kapely Drť vytvára poetka a performerka Zuzana Husarová. Kapelu zároveň posilnila klávesistka Eva Sajanová (God and Eve). Autorom skladieb je Miroslav Tóth, ktorý hrá na barytónovom saxofóne. Marek Buranovský (Vojdi) hrá na barytónovej gitare, Lucia Chuťková (Hvozd) na druhých klávesoch, Márton Csernovszky (Deus Ex Quartet, Kinetic Erotic) na basovej gitare a Jozef Krupa (Ankramu) na bicích. Na troch skladbách zdvojuje basovú gitaru Tomáš Bateško (Vojdi). Album Drôtenky vychádza tento rok na novom slovenskom labeli Lowbottomy.

Vstup je voľný, tešíme sa na vás!

Pripravil: Pavol Hubinák

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame