Lori Gottlieb: Možno by si sa mala s niekým porozprávať

Lori Gottlieb: Možno by si sa mala s niekým porozprávať

Kniha americkej terapeutky Lori Gottlieb opisuje nielen jej klasickú prax a ľudí, ktorí sa na ňu obrátia v neľahkých situáciách, ale aj jej cestu k psychoterapii a fakt, že aj terapeutka potrebuje svojho terapeuta.

S Lori sa stretávame po štyridsiatke, s psychoterapiou začala relatívne nedávno, keďže pôvodne vyštudovala jazyky a pracovala na televíznych seriáloch ako Priatelia či Pohotovosť – práve odtiaľ viedli jej kroky k medicíne a neskôr k psychoterapii.

Medzi jej klientov patrí mladá Julie trpiaca nevyliečiteľnou chorobou, arogantný John, ktorý večne zúri, pretože sa cíti obklopený samými idiotmi či sedemdesiatnička, ktorá túži po ľudskej blízkosti. Lori má svoje metódy a spôsoby, akými pomôcť ľuďom konfrontovať sa s vlastnými démonmi, ale keď ju krátko pred svadbou opustí priateľ, chýba jej nevyhnutný odstup.

„Možno by si sa mala s niekým porozprávať“ je dôležitá kniha úplne pre každého, či už má alebo nemá pocit, že by mu nezaujatý pohľad pomohol. Navyše je napísaná vtipne s istou dávkou odstupu, ale aj úprimnosti, najmä voči sebe samej.

KT.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame