Jean-Michel Guenassia: Vysnívaný život Ernesta G.

Jean-Michel Guenassia: Vysnívaný život Ernesta G.

Jean-Michel Guenassia je známy francúzsky spisovateľ, u nás najmä románom Klub nenapraviteľných optimistov. Kniha s názvom Vysnívaný život Ernesta G. sa nesie v podobnom duchu, dokonca tu máme možnosť bližšie spoznať niektoré z vedľajších postáv z „optimistov“.

Guenassia opäť pokrýva históriu 20. storočia prostredníctvom osudu českého lekára Josefa Kaplana, ktorý sa freskovito vinie z Prahy do Paríža 30. rokov, Alžíru a povojnového Československa.

Josef je nadaný študent biológie, ako lekár sa venuje – dnes by sme povedali virologickému výskumu, a zároveň miluje život v každej jeho podobe, najmä v tanci. Zatiaľ čo sa okolo neho skladajú brutálne a násilné dejiny, tieto dve vášne zostávajú nedotknuté.

Guenassiaove romány sú vyskladané z fiktívnych a historických postáv a zvyknú sa mihnúť ako herci vo filme, ktorí hrajú sami seba. V tomto prípade, ako už názov napovedá, ide o kubánskeho revolucionára Ernesta G., ktorého Josef stretáva vo svojom sanatóriu v polovici 60. rokov.

jean_michel_guenassia_vysnivany_zivot_ernesta_g.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame