Bernard Minier: Údolie

Bernard Minier: Údolie

V šiestom detektívnom prípade z francúzskych Pyrenejí sa kriminalista Martin Servaz zapojí do vyšetrovania v údolí, hoci je suspendovaný a čaká na vyjadrenie disciplinárnej komisie.

Jeho bývalá láska, ktorá je nezvestná už osem rokov, mu uprostred noci zavolá a on za ňou odíde aj bez odznaku či služobnej zbrane. Miestna polícia má však plné ruky práce s pátraním po páchateľovi či páchateľoch obzvlášť brutálnych vrážd. Martin, odrezaný od sveta, sa opäť stretáva so svojou známou vyšetrovateľkou Irene Zieglerovou.

Bernard Minier je jedným z najúspešnejších francúzskych autorov krimirománov, ktoré, samozrejme, nie sú len o zločine, ale aj o náladách v spoločnosti a živote a problémoch bežných ľudí, v tomto prípade v horských oblastiach. V románe Údolie ide aj o samotnú políciu a primeranosť či neprimeranosť jej zásahov, ktorá je v poslednej dobe veľmi aktuálnou témou nielen vo Francúzsku.

Ak chcete Martina Servaza aj vidieť, nedávno vyšiel jeho prvý prípad s názvom Mráz aj ako televízny miniseriál.

0023182050_Udolie_obalka-velka_SK.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame