Joel Dicker: Zmiznutie Stephanie Mailerovej

Joel Dicker: Zmiznutie Stephanie Mailerovej

Najnovší román švajčiarskeho autora Joela Dickera sa odohráva v prímorskom mestečku na severe štátu New York, kde je každoročným turistickým lákadlom júlový divadelný festival.

Novinárka Stephanie Mailerová prichádza mesiac pred jeho začatím za štátnym policajtom s informáciou, že za štvornásobnú vraždu, ku ktorej došlo pred dvadsiatimi rokmi práve počas otvárania prvého ročníka festivalu, odsúdili nesprávneho človeka a že je na stope skutočného vraha.

Stephanie ešte v ten večer zmizne a miestna polícia nerieši už len jej prípad, ale nanovo otvára vyšetrovanie starého spisu.

Osobné pohľady dvoch policajtov a mladej vyšetrovateľky sa prelínajú s príbehom miestnych obyvateľov, bohatých a vplyvných Newyorčanov. Ako príbeh smeruje k rozuzleniu, odhaľujú sa nové skutočnosti, zabudnuté nepriateľstvá a podrazy - aj na takom neškodne pôsobiacom území, akým je literatúra a jej kritika.

joel_dicker.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame