Luis Alberto Urrea: Dom zlomených anjelov

Luis Alberto Urrea: Dom zlomených anjelov

Román Luisa Alberta Urreu sa odohráva počas jedného víkendu, keď sa rozvetvená mexicko-americká rodina stretáva na pohrebe a oslave narodenín zároveň. V Ráne na eFeMku o ňom hovorila Aňa Ostrihoňová.

Niekoľko generácií de la Cuzovcov prichádza na juh Kalifornie, do San Diega a v snahe konfrontovať sa so smrťou, každý z klanu premýšľa o zmysle svojho života v tomto šialene premiešanom svete.

Napriek tomu, že témou knihy je smrť a blížiaci sa koniec, je nádhernou poctou životu hlavnej postavy Veľkého Angela, ako aj krajine v bezprostrednej blízkosti americko-mexickej hranice, ktorá v mysli každého príbuzného existuje, či vôbec neexistuje, úplne inak.

Autor sa priznal, že do sa do veľkej miery inšpiroval vlastným širším príbuzenstvom a jeho bratranci si už aj vybrali hercov, ktorí by ich mohli stvárniť v prípadnej hollywoodskej adaptácii jeho románu.

dom zlomenych anjelov.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame